Aşa arată un festival mare!

Postat in: 16/10/2012

Pentru Sibiu probabil că sunt o mirare cuvintele de mai jos, aici neavând festivaluri pe o perioadă aşa lungă şi nicidecum care să acopere o aşa mare pătură de spectatori, pentru restul oraşelor unde nu există evenimente culturale probabil că e un vis, pentru Oradea însă este cel mai mare şi diversificat eveniment din oraş: Toamna Orădeană. Să începem cu nişte cifre:

  • Două săptămâni de cultură, distracţie şi destrăbălare;
  • Spectacole de teatru, dans, balet, operă;
  • 3.000 de spectatori la cele 14 spectacole, majoritatea jucate cu casa închisă;
  • Concerte de jazz, rock, ţigănească, muzică populară;
  • 40.000 de spectatori la concertele în aer liber.

Asta a însemnat Toamna Orădeană 2012. Aşa cum spuneam, e ciudat pentru unii ca un festival să dureze două săptămâni, zi de zi (şi anul ăsta s-a restrâns, în 2011 Toamna Orădeană a ţinut 3 săptămâni) şi mai ales e ciudat ca un singur festival să aibă sub aceeaşi umbrelă de la spectacole de operă la concerte rock, de la balet la teatru de improvizaţie sau de la tiribombe la concerte în aer liber. Am fost acolo şi am văzut cât de greu e de organizat aşa ceva dar am mai văzut ceva, am văzut că toţi orădenii erau mulţumiţi. Absolut oricare om, indiferent de clasa socială sau de gusturi culturale, oricine a putut timp de două săptămâni să îşi petreacă timpul într-un mod plăcut. Aşa cum a vrut el. Pentru că a avut de unde alege.

Pentru mine, asta înseamnă un festival mare! Felicitări organizatorilor pentru curaj.

Organizatori Toamna Orădeană: Casa de Cultura Oradea, cu sprijinul Primariei Mun. Oradea.
Sponsori: Ciuc, Golden Brau, Siemens, Vandana, Farmacia 3, Organique, Total Clean, Proges, Graf.
Parteneri: Digi 24, Zile si Nopti, Magic FM, Crisana, Jurnal Bihorean, Bihari Naplo, Bihor Online, Erdely Online, Living InImperoZelist Monitor, Window Pub, DreamstudioUtopiumThe 4thFloorStandout.
Maşina oficială: Mercedes prin ATP Exodus


One Response to “Aşa arată un festival mare!”

  1. 2012 în câţiva paşi… | CeMerita.ro Răspunde

    […] au ce căuta în centrul oraşelor.Partener media la Media Music Awards 2012.Octombrie 2012Am fost blogger oficial la Toamna Orădeană, un festival tot mai mare şi mai frumos.Vola.ro şi BlogalInitiative ne-au trimis la Istranbul […]

Nu-ti fie frica! Comenteaza: