Asa va arata lumea peste 5 ani !?


Dupa pasapoarte ce stocheaza informatii despre tine (inclusiv amprentele), dupa urmarirea legala a telefoanelor si e-mailurilor (Eddy ne asigura ca nu si inregistrarea convorbirilor) mai lipseste doar sa ne implanteze gps-uri in cap. Cum ar fi oare?

Sunt sigur ca putini stiu ca in Anglia si Statele Unite este deja implementat un sistem de camere video inteligente ce au menirea de a „descoperi” viitoare faradelegi. Se va ajunge oare sa se realizeze arestari si eventual sa fie condamnati oameni pentru ceva ce urmau sa faca? Se va ajunge sa acceptam lipsa de intimitate doar pentru a ne simti mai protejati fata de presupusi infractori?

Inainte de a spune ca e imposibil ar trebui sa ne gandim ca in urma cu 50 de ani nu aveam televizoare, acum sunt subtiri cat o foaie de hartie. Sa ne gandim ca acum 20 de ani nu stiam ce-i aia calculator, acum avem laptopuri in miniatura. Sa ne gandim ca acum 10 ani nu aveam telefoane mobile, acum se asteapta lansarea telefonului ce-l vom putea modela. Sa ne gandim ca acum 7 ani doar cativa aveam e-mail, acum trimitem un film intreg prin aer, in capatul celalalt al lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.