Atenţie la hoţii de pe autostrăzi


Ce-ai crede dacă, pe autostradă, îţi apare o maşină în spate care îţi bagă faza lungă în ochi?

Îi faci semne, bagi avariile dar nimic. Încerci să scapi de dobitoc încetinind, spărând că te va depăşi. Încetineşte şi el. 80 km/h. Apeşi pe acceleraţie ca să-l laşi în urmă dar, insistent, stă lipit de curul tău. 150 km/h dar e tot acolo. Faci faza de mai multe ori plus nişte depăşiri tâmpite dar nicicum nu scapi de maşina cu faza lungă ce stă lipită continuu de curul tău. Numărul de înmatriculare nu îl vezi.

După vreo 30 de minute renunţi, aşa că întri la prima benzinărie. Maşina după tine. Ratezi intrarea la pompe, o ratează şi „faza lungă”. Te bagi pe contrasens ca să-i arăţi că nu e de glumă cu tine. Dar nici maşina din spate chiar nu glumeşte, te urmăreşte inclusiv pe străzile cu sens unic. Semnalizezi la stânga, semnalizează la stânga. Nu o mai iei la stânga, nu o mai ea nici ea. Te bagi printr-un sat, maşina misterioasă după tine.
Opreşti pe dreapta, opreşte în faţa ta şi maşina ce te urmărea. Din ea se dau jos doi indivizi şi se îndreaptă spre tine… noroc că a lăsat puţin spaţiu între maşini aşa că reuşeşti să întorci repede de volan, să îi iei numărul de înmatriculare şi accelerezi rapid înapoi spre autostradă.

Asta am păţit săptămâna trecută în apropiere de Budapesta. Ce-ai crede că au vrut urmăritorii?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.