Bataie de joc la Orange-pica-reteaua


De o saptamana nu pot vorbi deloc din reteaua Orange. Pica reteaua intr-o veselie. Lucrurile stau asa: sun – mi se raspunde – vorbesc 5-10 secunde – nu se mai aude nimic – dupa inca 2 secunde se inrerupe – sun iarasi – vorbesc 5-10 secunde – nu se mai aude nimic – dupa inca 2 secunde se inrerupe – sun iarasi – vorbesc 5-10 secunde – nu se mai aude nimic – dupa inca 2 secunde se inrerupe – sun de pe vodafone – pot vorbi. Nu merge Orange! Nu pot vorbi din reteaua Orange! Pica Orange! Nu se poate vorbi in reteaua Orange!
Ieri, dupa multi nervi si rabdare, am sunat la 411 Orange. Stiti ce raspuns am primit?
Orange de rahat: „Pica reteaua? Cand?”
eu: „De o saptamana, in fiecare zi.”
Orange de rahat: „Spuneti-mi un exemplu.”
eu: „In fiecare zi, aproape toate apelurile.”
Orange de rahat: „Pai spuneti un exemplu concret.”
eu: „Nu stiu doamna, uitati-va pe lista de apeluri efectuate de la numarul asta si veti vedea acolo.”
Orange de rahat: „Nu putem, numai dupa emiterea facturii. De acum sa va notati ce apeluri nu ati putut efectua si vom vedea atunci ce vom putea face.”
eu: „Si toate apelurile astea pierdute cine le plateste?”
Orange de rahat: –

Toti cu care am vorbit se plang de reteaua Orange din ultimul timp, mai ales in centrul sibiului (nu ca pana acum puteai vorbi in centru Sibiului din reteaua Orange, pentru ca si pana acum aveam inreruperi mai mult de 50% din apeluri).

O discutie a unui prieten de-al meu cu cei de la Orange:
el: „Nu pot vorbi in Orange. Se tot intrerupe. Cade reteaua.”
Orange-cade-reteaua: „Cand? Spuneti un exemplu.”
el: „Acum un minut am patit-o.”
Ghinionul a fost ca tocmai (nu) a vorbit cu cineva din Vodafone.
Orange cade-reteaua: „Pai, probabil reteaua Vodafone are probleme.”
Dupa ce termina de vorbit cu operatoarea Orange-cade-reteaua, prietenul meu suna pe cine din reteaua Orange. Aceeasi problema. A cazut reteaua. S-a intrerupt dupa doar cateva secunde.
Sfatul operatoarei Orange-cade-reteaua dupa acestnou „incident” a fost sa-si noteze toate apelurile care nu le-a putut efectua.

Astazi, timp de o ora am urmarit apelurile efectuate si primite (de) pe Orange:
5 apeluri primite (3 de la un numar, 2 de la alt numar) – niciunul nu a durat mai mult de 5 secunde dupa care a picat reteaua.
3 apeluri efectuate – niciun apel nu a durat mai mult de 7 secunde dupa care a picat reteaua.
1 apel international primit – a durat exact 1 secunda dupa care a picat reteaua.
Rezultat – 100% din apeluri nu au putut fi efectuate-primite, chiar daca impulsurile au fost mancate si facturate de cei de la Orange.

Sfat pentru cei cu reteaua slaba (sau deloc) din Orange:
– intrati in meniu, mergeti la setari, dati optiunea de a cauta MANUAL retele apoi cautati retea noua, o sa va apara o lista de retele (Orange, Vodafone, Cosmorom si/sau altele), alegeti sa se conecteze la alta retea decat cea Orange (de exemplu Vodafone). O sa vi se spuna ca nu merge sa va conectati la reteaua respectiva dupa care conectati-va din nou la reteaua Orange. Ar trebui sa mearga mai bine.

Sfatul al 2-lea pentru cei cu reteaua slaba (sau deloc) din Orange – acest sfat este dat de o operatoare orange:
– instalati-va o antena in casa in asa fel incat sa capteze mai usor undele.

P.S.1. La primirea facturii voi cere ca toate apelurile ce nu depasesc mai mult de 5 secunde sa fie ori sterse din factura ori sa primesc acele minute inapoi.

P.S.2. Din cate am auzit de la mai multe pasarici ce zboara adeseori deasupra orasului, a cazut o antena (sau poate site-uri) Orange acum mai mult de o saptamana. De atunci nu s-a rezolvat problema. Sau… Orange si-a dat acordul sa se intrerupa/lucreze/deranjeze o antena pentru a se putea construi un mall prin apropierea centrului Sibiului.

P.S.3. Culmea nesimtirii – Orange Shop este in „renovare” exact de cand sunt problemele astea astfel incat in Sibiu nu mai ai unde sa mergi sa le spui in fata cat de mult isi bat joc de clienti.

Astept aici comentariile celor care au mai patit picaje de retea.


2 comentarii la „Bataie de joc la Orange-pica-reteaua”

  1. Am urmarit mai multe forumuri despre 411 si *222 si am ajuns la concluzia ca unii oameni nu ar trebui lasati sa foloseasca telefonul! La orice servicu de orice gen sa exista si probleme! Nu ai semnal ? Suni frumos la 411 sau unde esti abonat, utilizator prepay iti expui frumos situatia si apoi ciulesti urechile la ce mama naibului iti zice ala. Iar daca ala iti zice sa revii cu exemple revii cu exemple…d-aia tu esti abonat si ala operator. Dar nu, romanii trebuie sa fie ei viteji…. Eu am intampinat aceeasi situatie am sunat frumos la ei si mi-au zis exact acelasi lucru: sa revin cu exemple ca sa poate ei sa imi preia o sesizare. Si asa am facut fara sa comentez. Si ghici ce? S-a rezolvat. Unii chiar au impresia cu suni la VDF, OTG sau CSM pentru orice rahat aia dau 2-3 click-uri si gata se rezolva!

  2. Nu inteleg de ce te mai mira toate Cacaturile aste ce se intampla la noi in Frumoasa Romanie !!! In final m-am gandit sa optez pentru o tara mult mai civilizata si mai Onesta decat Germania!!! … pentru ca sincer mi-e jena , sila si imi da senzatia de greata in momentul in care intr-un MC din germania la 5 minute apar Gealatii cu cerseala si ei au smart ''Foane'' in buzunare !!! prefer sa ma duc in Norvegia unde este frig si mai multa zii. Sa ma bucur de zilele care le mai am de trait !!! Sa plec si sa nu intorc capul …. sa nu imi para rau ca am plecat din Romania unde nimic nu te poate multumii …nici macar aerul care il respiri !!! Citesc cu amanunt aproape toate articolele tale motiv care as pleca maine ….Multe care nu le oserv sau le trec cu vederea deoarece ma gandesc la Ratele Imense si Impozitele care le am de platit !!
    Romania te iubesc si mi-as dorii din tot sufletul sa fii doar o amintire din copilarie !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.