Blogosfera sibiană reactivată?


După strigătul meu de săptămâna trecută am reuşit să „fac cunoştinţă” cu ceva mai mult de 60 de sibieni cu blog în posesie. 24 au şi fost prezenţi la blogmeet-ul de azi. Am avut timp de 2 ore discuţii (zic eu constructive) cu privire la situaţia blogurilor, bloggerilor, campaniilor duse pe bloguri şi acreditărilor la evenimente cu ajutorul blogului, au fost propuneri de realizarea de bloguri comune, propuneri de proiecte organizate de bloggeri şi chiar şi de înfiinţare a unei asociaţii a bloggerilor sibieni.

În felul ăsta cred că fiecare dintre cei prezenţi şi-a pus cel puţin o dată întrebarea „ce vreau eu să fac cu blogul meu?”. Unii vor fi stimulaţi pe viitor să scrie mai mult şi să se implice în blogosferă, alţii, dimpotrivă, şi-au dat seama că nu vor să intre în „lumea” asta şi vor pe viitor să-şi scrie doar jurnalul personal, aşa cum o fac şi acum.

Am observat însă şi pretenţii de bloggeri cu 10.000 vizitatori unici/zi, deşi majoritatea de la masa la care ne-am întâlnit nu treceau de 5.000 unici/lună. Unii poate se aşteptau să bea pe gratis la întâlnirea asta. Pe viitor, dacă lucrurile se vor mişca aşa cum ar trebui să se mişte, veţi fi invitaţi să beţi şi să mâncaţi gratuit la diverse restaurante, în schimbul unui review. În situaţia în care se află însă blogosfera sibiană la momentul actual, nu cred că poate fi deocamdată cazul. Şi nu cred că poate cineva dintre noi să nege asta. Blogosfera sibiană e ca şi inexistentă în Sibiu şi mai grav, sibienii nu sunt aproape deloc cititori de bloguri. E un cerc vicios din care încercăm să ieşim şi sper (cel puţin eu) să reuşim.

În fine, cei ce s-au arătat interesaţi şi probabil că vor pune bazele adevăratei blogosfere sibiene sunt, în ordinea de pe tricouri :):

www.cemerita.ro
vladimirempire.blogspot.com
headsupintheclouds.blogspot.com
www.croconews.ro
andrew90-andrey.blogspot.com
www.pancu.ro
gigelitatea.blogspot.com
maryamarin.blogspot.com
daninhodj.blogspot.com
www.razvanpop.ro
greencharme.blogspot.com
www.mona.ulbsibiu.ro
despremere.blogspot.com
Cristi Rus
www.dreamwind55.blogspot.com
casascorpiei.wordpress.com
Rareş Hudea (a uitat să-şi scrie adresa de blog)
mariusogrean.blogspot.com
alteuri.blogspot.com
realitymaniac.wordpress.com
www.myblackreality.ro
www.brylu.ro
chewingisaddictive.wordpress.com
diana-ribana.blogspot.com

Eu unul aştept review-uri, comentarii, propuneri direct pe blog la ei. S-ar putea să merite să le faceţi o vizită şi voi din când în când.


9 comentarii la „Blogosfera sibiană reactivată?”

  1. Pingback: BLOGOSFERĂ MOARTĂ ?!? | Ce merită.
  2. Tudor, un review complet, inclusiv părerea mea despre tine, cum a reieșit în urma întâlnirii http://p.ly/kBkKT

    Extrasul aici: „Tudor și cravata misterioasă. Povestea cu cravata, nunta și publicitatea ne-convențională s-a lămurit. Am dat de autorul farsei. Mi-e greu și lene să mai dau linkuri, cu atât mai mult cu cât am omorât bannerul online, ce să mai spun de publicitate offline pe cravată. Totuși, bravo lui Tudor că a făcut bani vânzând spațiu pe cravata de mire. Încerc să văd dacă mi-ar plăcea să fac echipă cu acest tânăr smart. Faptul că publicitatea nu funcționează nu înseamnă că nu putem lua banii de la fraierii care mai cred încă în ea (mai ales cea plătită la CPM, GRP sau rate-card, ăștia cu rate-card-discount sunt cei mai fraieri). Adică de ce să câștige doar marile trusturi de presă? Furnizând bullshit. Noi nu putem?

    Concluzia este că băiatul ăsta (sper să nu se supere că-i spun așa) chiar merită urmărit. Tudor, ai promis că ne vedem. Nu uita de promisiune.”

    Abia aștept ne vedem la o cafea.

  3. Pingback: Blogger’s meeting | Lisan al-gaib
  4. Pingback: 2010 în câţiva paşi… | Ce merită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.