Bucătăria 1/1: biryani de legume & sorbet de mandarine


Se pare că până la urmă o să vină totuși vara  deci fără doar şi poate vom fi şi mâncați de țânțari. Asta, bineînţeles, dacă scăpăm de căpușe înainte. Poate nu ştiaţi dar una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de țânari este să mâncăm!

Să mâncăm, să mâncăm dar nu chiar oricum. Dacă vă uitați puțin la cum se gătește în țările calde (la propriu) și pline de gângănii înţepătoare veți observa că folosesc foarte multe condimente în bucătărie. Explicația este una destul de simplă: condimentele se elimină prin transpiraţie, adică prin piele aşa că ele sunt cele care ne pot proteja de pișcături nedorite!

Biryani de legume

Biryaniul de legume este un ingredient rapid de făcut şi foarte la îndemână mai ales în perioada asta când e plin de legume proaspete prin piețe. În afară de orez și ceva condimente, restul ingredientelor sunt la alegerea voastră. Cum am făcut noi vedeți pe Fusion Cooking.

Sorbet de mandarine

După o mâncare ultra picantă cred că merge un desert revigorant, nu-i aşa? Sorbetul de mandarine e şi el foarte uşor de făcut, singurul lucru de care trebuie să țineți seama este faptul că trebuie să fie congelat deci ar trebui să vă apucați de el cu ceva ore bune înainte să vreți să îl serviți.

După cum cred că v-ați dat deja seama, avem nevoie de mandarine (multe), apă, zahăr și… un congelator. Restul secretelor le găsiți aici.

Poftă bună!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.