Bucătăria 1/1 de 1 mai: grătar pe piatră şi molten lava chocolate cake


Grătar pe piatră:
Se apropie probabil cea mai importantă sărbătoare din epoca modernă a României: Ziua de 1 Mai! Ziua de mers în vamă, de încins grătare și dat pe gât hectolitri de bere. Cu această ocazie, ne-am gândit să vă prezentăm și noi mai mult o idee de grătatr decât o rețetă în sine. Pentru că nouă ne place să mergem în locuri mai retrase și mai greu accesibile nu e prea plăcut și practic să cărăm grătarul sau discul după noi, de aceea ne place să imporvizăm și să folosim ce găsim în zonă. Acum am folosit o piatră pe post de grătar. Modalitate bună şi pentru momentele în care naufragiaţi pe o insulă pustie şi aveţi chef de-o prăjeală. Link şi poze.

Molten lava chocolate cake:
Pentru cei mai stilați sau care-şi doresc să petrecă un 1 mai ceva mai departe de tumultul grătarelor fumegânde, avem o soluție foarte dulce.
Unul dintre cele peste 1000 de criterii după care oamenii se împart în două feluri spune așa: sunt oameni care iubesc ciocolata și oameni care nu recunosc!
Dacă ați visat vreodată la o prăjitură cu ciocolată din care să curgă… ciocolată, atunci visul vostru tocmai e pe cale să se împlinească! Pentru a deveni realitate mai aveți nevoie de:

 • 2 tablete de ciocolată neagră, 60-75% (de calitate)
 • ½ cană unt
 • 2 ouă
 • 2 gălbenuşe
 • ¼ cană făină albă (în care am amestecat un vârf de linguriţă de praf de copt)
 • ¼ cană zahăr
 • 1/8 linguriţă vanilie praf sau zahăr vanilat (dacă se pune zahăr vanilat, atunci se reduce cantitatea de zahăr simplu)
 • puţinã sare
 • se poate cocheta și cu puțin cardamom pisat în mojar.

Să curgă ciocolata.


9 comentarii la „Bucătăria 1/1 de 1 mai: grătar pe piatră şi molten lava chocolate cake”

 1. Best Molten lava chocolate cake ever am mancat-o in Russia. Dar devia putin (lol! Putin) de la reteta ta. Mai avea si o cupa de inghetata de vanilie deasupra. Miezul fierbinte si inghetata… Kodak moment!
  Damn! Am inceput sa salivez!

 2. Umm… intrebare: tableta de ciocolata inseamna o ciocolata intreaga de fapt, nu? Ca prima tendinta e sa ma gandesc ca e vorba de 2-3 patratele din-alea, ori banuiesc ca de fapt cantitatea necesara e de 200 grame (as fi tentata sa iau si ciocolata vrac de aia intreb).

 3. @ Ana
  da, o tableta inseamna o ciocolata intreaga (deci ai nevoie de 2 tablete – 200g). nu stiu daca cea vrac se preteaza. cu cat e mai buna ciocolata (ingredientul) cu atat e mai bun produsul final. Noi am folosit de data astaciocolata amaruie FinCare de la Lidl…cred ca e cel mai bun raport pret/calitate. Si merge si ce a zis Cosmin: o cupa de inghetata.

 4. Intai trebuie sa imi iau forme de cupcakes, am vazut io intr-un filmulet de pe iutub cum se folosea unu de silicon (hihihiii) de la ikea, ma gandeam sa imi iau din-ala.
  Cineva zicea ca s-ar putea si cu o forma de chec (tava din-aia am), dar ma cam indoiesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.