Bucătăria 1/1: Paste de orez prăjite în wok şi prajitură grecească


Aşa cum v-am obişnuit, în fiecare weekend vă provoc să gătiţi puţin mai special. Ce gătim astăzi? Câteva paste din orez cu legume şi la desert avem prăjitură grecească ce merită degustată.

Paste de orez prăjite în wok:

Din orez, după cu poate aţi observat, nu se face doar orez. Prin magazine mai găsim și paste (tăieței) de orez. Avantajul lor este că nu trebuiesc fierte, e suficient să le lăsăm câteva minute în apă caldă sau chiar rece. Modul cel mai bun ca să le prepari este să le prăjești în wok cu legume! După cum reiese din ce-am spus mai sus, avem nevoie de wok, paste de orez și legume.
Ce anume puteţi face cu ele vedeți aici.

Prajitură grecească:

Și dacă felu întâi e așa de simplu de făcut, hai să complicăm puțin desertul nostru de astăzi (dar nu-l complicăm prea mult, promitem). Sper să nu vă fie frică de chestii grecești, mai ales în perioada asta, pentru că prăjitura e cadou de la ei. Ca să o preparam avem nevoie de:

  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de zahăr
  • 1 pachet foi fine şi subţiri de placintă (400 grame)
  • 1 pahar de iaurt de 200 ml
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 ouă
  • 1 lămâie
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • sirop de zahăr ars (6, 7 linguri zahăr şi 3 căni cu apă). Se poate folosi şi zahăr brun în locul celui normal.

Iamii, privind poza îmi vine să muşc din monitor.
Vedeţi pe Fusion Cooking mai multe detalii de preparare a acestui desert.

Poftă bună şi weekend fain şi gustos!


Un comentariu la „Bucătăria 1/1: Paste de orez prăjite în wok şi prajitură grecească”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.