Bucătăria 1/1: pui afumat la wok & tort de ciocolată cu caramel sărat


Pui afumat la wok

Cu siguranță foarte mulţi dintre voi aţi mâncat pui afumat din supermarket. Știm poveștile cum că puiul ăsta afumat de fapt nu e afumat cu fum ci cu apă sau alte cele.

Oftăm când ne gandim ce bine ar fi să ne afumăm carnea la noi în casă, exact ca străbunicii noștri, dar pare destul de complicată toată treaba asta. În primul rând ar trebui o afumătoare (ce-o mai fi și aia? Sigur face mult fum) dar nici măcar nu am habar de cum se face. Probabil aş găsi pe Youtube un tutorial dar problema e că locuiesc la bloc aşa că… cam pică toată schema!

Nu e o metodă deloc ușoră de preparat și pe deasupra îţi mai umpli şi casa de fum aşa că vin cu o soluţie: afumarea produselor (a puiului în cazul nostru) la wok. Pentru asta e nevoie de:

Carne de pui, multă folie de aluminiu, ulei, zahăr, orez, ceva frunze de ceai și cam orice altceva vreți să aromeze carnea. Detalii pe Fusion Cooking. Spor la fum!

Tort de ciocolată cu caramel sărat

Și dacă la felu întâi (sau ce-o fi puiul afumat) scăpăm relativ ușor și destul de dietetic, ne revanșăm cu desertul. Tortul acesta este o bombă energetică! Un fel de espresso solid!
Ca să îl prepari ai novoie de: mult unt, mult zahăr, ceva miere, făină, câteva ouă… continuarea AICI.


Un comentariu la „Bucătăria 1/1: pui afumat la wok & tort de ciocolată cu caramel sărat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.