
Pui cu lapte de cocos
Cuba e una dintre destinațiile de vacanță la care foarte mulți visăm. Soare, plajă, palmieri, trabucuri, fete frumoase, bărbați arătoși etc. Dacă ne e mai greu (unora dintre noi) să ajungem acolo fizic, cel puțin din punct de vedere culinar să ne facem o idee despre ce și cum. Puiul cu lapte de cocos este o rețetă tradițională în zona caribelor.
Ca și ingrediente avem nevoie de:
- Pui
- Lapte de cocos
- Ardei gras, ceapă și usturoi
Dacă ajungeți în Cuba, întrebați-l pe Fidel dacă e ok rețeta asta.
Prăjitură cu coji de mandarine caramelizată
Dar poate foarte ușor fi cu coji de portocale, clementine sau chiar lămâi. E un desert care merge de minune după puiul de mai sus și are avantajul că putem folosi la maxim fructele cumpărate!
- 11 mandarine/portocale/clementine
- 4 ouă
- 4 linguri de făină
- 4 linguri de zahăr
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- ghimbir ras după gust
- pentru caramel: 3-4 linguri de zahăr pline bine
Reţeta mai pe larg o găsiţi pe Fusion Cooking.
Poftă bună!
Arata delicios 😉
superb!
superb!