Bucătăria 1/1: pulpe de pui cu praz fierte în vin & prăjitură cu brânză


Pulpe de pui cu praz fierte în vin sau Coq au Riesling

Conform dictonului „De obicei gătesc cu vin! Uneori îl pun și în mâncare”, săptămâna aceasta vă propunem să încercați pulpe de pui gătite cu vin!

Este cunoscut faptul că atunci când se găteşte cu vin, mâncarea prinde o savoare deosebită.

Ingrediente:

  • 2 x 15 ml ulei de usturoi (am folosit ulei de măsline şi struguri)
  • 150 g costiţă tăiată în bucăţele
  • 1 praz, tăiat rondele subţiri
  • 12 pulpe de pui, la care li se îndepărtează pieliţa
  • 3 frunze de dafin
  • 300 g de ciuperci pleurotus, care sunt tăiate sau fărămiţate în fâşii
  • 1 sticlă de 75 cl. de Riesling (noi am folosit Riesling de la Cramele Recaş)
  • smântână – este opţional
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguriţe de mărar tăiat mărunt, pentru servire
  • paste de casă sau paste obişnuite

Reţeta întreagă o găsiţi pe Fusion Cooking.

Prăjitură cu brânză

Pentru că un vin bun merge cu o brânză bună, ca desert vă recomandăm o prăjitură cu brânză.

La desertul ăsta o să trebuiască să muncinți puţin mai mult. După ce puneți de un blat (blat la propriu nu la figurat) pentru cremă aveți nevoie de:

  • unt sau margarină 90 g
  • zahăr 200 g
  • ouă 7 buc
  • branză de vaci, cremă, 500 g
  • smântână 200 g
  • smântâna pentru frișcă 200 g
  • zahăr vanilat 2 plicuri
  • pudră de vanilie , un vârf de cuțit

Alte detalii despre cum se face prăjitura cu brânză – aici.

Poftă bună!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.