Scoici cu sos de bere Guinness
A venti căldura și evident că merge o bere pe vremea asta! Dar ce-ar fi dacă nu ai bea berea ci ai mănânca-o? Berea bună de mâncat este atunci când ai:
- 2 linguri unt
- 1 lingură ulei
- o ceapă tocată
- 4 căţei de usturoi tocaţi
- jumătate de buchet de pătrunjel proaspăt, tocat şi el
- frunze de cimbru proaspăt, culese de pe tulpină, cam 2 linguri
- 2 frunze de dafin
- 350 ml.bere Guinness
- 2 linguri smântână
- 1 kg. midii
Restul indicaţiilor cum trebuie să faceţi găsiți aici.
Tiramisu
Despre Tiramisu ca și desert nu ar fi prea multe de spus. Este ceva clasic pe care mulți îl prepară dar puțini dintre ei chiar reușesc să-l facă bun. Ca să te enumeri printre acei câțiva ai nevoie de:
- 4 gălbenușuri
- 100 g de zahăr
- 100-125 ml. alcool (adică un vin de Marsala, Porto sau cognac, rom, whiskey – ce găsiţi prin casă)
- 450 gr. mascarpone
- 350 ml. smântână dulce
- 2,3 pachete de pișcoturi
- 1 plic de zahăr vanilat
- 0.5 l. cafea tare
- 2-3 linguri cacao pudră
şi mai ai nevoie de instrucțiunile acestea.
Poftă bună! şi aveţi grijă să nu vă îmbătaţi cu mâncarea de azi 🙂
-Seara! Agent X. Ce bauturi ati consumat?
-Jur ca nimic. Niste scoici.
@ raul rual
sau… „am mancat doar o prajitura” 😀