Bucatarii faimosi merg la Arena Bucatarilor?


Ieri am picat direct in mijlocul Arena Bucatarilor Selgros si nu mi-a prea placut ce am vazut.

O discrepanta exagerata: bucatari a la masterchef care bibileau farfuriile pentru a arata cat mai bine in fata juriului si oameni disperati sa manance si gura lor ceva, orice, doar sa imbuce. Nu e deloc potrivit ca un astfel de eveniment (un concurs intre zeci de bucatari) sa fie organizat si prezentat intr-o piata publica si sa aiba acces orice sarantoc infometat.

Am aruncat si eu cu ochiul pret de cateva minute peste pestele unui bucatar roman ce folosea un anume condiment. Nu-mi aduc aminte ce condiment. In fine, bucatarul nostru a luat pestele, l-a taiat in cuburi, l-a dat cu condimentele speciale apoi l-a trecut prin ulei incins. A luat pene fierte si le-a aruncat in tigaie alaturi de peste apoi le-a facut o baie de iaurt si busuioc, din nou condimente si mancarea a fost gata.
Toata treaba asta a durat vreo 10 minute, timp in care oamenii s-au adunat buluc in fata bucatarului. O batranica mica si grijulie i-a sters masa de lucru cu un servetel gasit pe acolo, un altul i-a cantat serenade de birt, doi copii se inghesuiau asteptand-o pe mama, un taran a inceput sa rada de faptul ca pe halatul bucatarului era „elena udrea” (n.r. frunza ei) iar o femeie la vreo 40 de ani tot ofta ca de ce dureaza atata sa se faca o portie de mancare.

Cred ca va dati usor seama cui gatea de fapt bucatarul ce a crezut ca e prezent la un concurs de… gatit. Taia ceapa pentru cantina saracilor nemultumiti ajungand chiar sa fie huiduit ca mancarea s-a terminat inainte de a ajunge toata lumea sa ia o portie.


3 comentarii la „Bucatarii faimosi merg la Arena Bucatarilor?”

  1. Paste cu peste, busuios si iaurt!? Chiar as fi vrut sa gust sa vad cum sunt ptr ca altfel nu prea am curaj sa le fac 😀
    Dar nu am ajuns, bucatarul era preocupat sa scape fomistii de la moarte si asa sa scape cat mai repede de ei in loc sa dea unora care poate vor si face asa ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.