Călător în lume

În fiecare prima zi de marţi din lună, voi organiza evenimentul „Călător în lume” cu sprijinul AIOS (Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu)  şi TeaSpot Cafe Sibiu (str. Tribunei 33). Întâlnirile încep la ora 20:00 şi durează atâta timp cât se lungesc discuţiile. Intrarea este liberă. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0269.232366 în fiecare zi între 10:00-24:00.

Ediţia 1 – 6 martie 2012 [link]
De vorbă cu alpinistul Teodor „Fane” Tulpan, primul român pe Everest

Primul român ce a cucerit Everestul a fost şi primul invitat la Călător în lume. Teodor Tulpan vine în faţa pasionaţilor de călătorii să îşi povestească întâmplările din timpul celor 16 ani de expediţii pe cele mai înalte vârfuri ale lumii. El va povesti prin imagini şi trăiri cum orice vis poate deveni realitate, chiar dacă pentru a-l realiza eşti nevoit să treci de multe obstacole.

Teodor „Fane” Tulpan s-a născut în 1971 la Sibiu. A devenit voluntar al Salvamont Sibiu din 1993 iar prima expediţie a avut-o în 1996, la vârsta de 25 de ani, în munţii Pamir. A continuat cu expediţiile în Caucaz (1997, 1998), Tien Shan (1999), Anzi (2003), Everest (2003), K2 (2004), Chopicalqui (2005), Kilimanjaro (2007, 2009), Mont Blanc (2007), Chopta (2008), Star Mountain (2008) iar în 2011 a urcat pe Alaska, după o operaţie la coloană şi o recuperare de lungă durată. Deţine recordul mondial la lansare cu parapanta, la altitudine. El a condus prima expediţie strict sibiană în Caucaz, în 2009.

Ediţia 2 – 3 aprilie 2012 [link]
Din Bangladesh în India, de vorbă cu Ioan Bebeşelea

Pe lângă păţaniile din cele două ţări, imagini şi poveşti, vom degusta ceai şi mâncare preparate după reţete tradiţionale indiene.
Ioan Bebeşelea a ajuns în Bangladesh în 2005 printr-un stagiu de practică AIESEC iar după o lună a ajuns în India, acolo unde a petrecut 6 luni muncind şi călătorind. A reuşit să experimenteze pe propria piele cultura şi civilizaţia indiană iar acum vine în faţa noastră să ni le împărtăşească cu tot cu detalii picante.

Ediţia 3 – 8 mai 2012 [link]
Maroc, de vorbă cu geograful Daniel Costea
(Tanger, Fes, Rabat, Casablanca, Marrakech, Munţii Atlas)

Geograful Costea Daniel ne va povesti, în imagini şi amintiri, drumul lui prin Maroc, plecând de la Tanger, poposind la Fes, în capitala Rabat, Casablanca, Marrakech şi ajungând până în Munţii Atlas. Istoria Marocului începe de peste 8000 de ani, fiind fondată de berberi, locuitorii originali. Vom cunoaşte la Călător în lume tradiţiile şi arhitectura marocană dar şi sfaturi de călătorie, obiceiuri şi tips&tricks pentru a te adapta mai uşor în această ţară.

Ediţia 4 – 5 iunie 2012 [link]
Călătoare în lume – Islanda, cireaşa de pe tortul Europei
De vorbă cu Liliana Oprişan.

Zece zile uimitoare, nici una aidoma alteia, se adună, marţi, 5 iunie, ora 20:00, la TeaSpot Cafe Sibiu (str. Tibunei 33) într-o poveste cu gheaţă şi despre foc, alături de Liliana Oprişan, o blogăreaţă călătoare, care scrie consecvent pe Plăcerea de a călători.
Islanda a fost o experienţă transformatoare. A fost însă câte puţin din toate şi mult mai mult decât m-aş fi aşteptat să fie vreodată. Într-un singur cuvânt, Islanda e o oglindă. Te obligă să-ţi asculţi gândurile.

Ediţia 5 – 3 iulie 2012 [link]
Călător în lume – Burundi, de vorbă cu Dărămuș Ovidiu

Aflată la doar trei grade sud de ecuator, pe malul lacului Tanganyika, Burundi e una din cele mai intrigante republici din Africa Centrală.
Bogată în resurse de aur și cobalt, însă zbuciumată de conflicte interetnice, țara este cunoscută drept a doua țară săracă a lumii și prezintă contraste la fiecare pas. Am avut privilegiul sa vizitez timp de două săptămâni satul Gafumbegeti din regiunea Cibitoke în cursul verii trecute și pot spune că a fost una din cele mai interesante experiențe din viața mea.

Ediţia 6 – 5 august 2012 [link]
Călător în lume – Axa Răului (Siria, Iran, Coreea de Nord), de vorbă cu Cezar de la ImperatorTravel.ro

“Axa Raului” este o expresie lansată prin anii 2000 de către George Bush, incluzând în ea diverse ţări care nu îi erau pe plac. Mai multe ţări s-au aflat pe această lista ilustră de-a lungul timpului dar de cele mai multe ori Axa continea Siria – Iran – Coreea de Nord.

Cezar are gânduri de a scrie chiar şi o carte pe tema asta deci e clar că el este cel mai în măsură să ne povestească (cu amintiri şi imagini) ce se ascunde în spatele cortinei propagandei.

Ediţia 7 – 2 octombrie 2012
Călător în lume – Alaska şi Hawaii, de vorbă cu Fekete Arpad

Revenim la „Călător în lume” după o foarte scurtă pauză, de data aceasta cu două ţări total opuse la prima vedere, una foarte friguroasă şi rece şi alta foarte călduroasă şi plină de distracţie:

Alaska şi Hawaii.

Invitatul din prima zi de marţi din luna octombrie (2 oct.) este Fekete Arpad. El ne va introduce în lumea celor două ţări de vis.

Ediţia 8 – 6 noiembrie 2012 [link]
Turcia – de vorbă cu ist. Răzvan Pop

Călătorim în continuare cu „Călător în lume”, de data aceasta în Imperium Club Sibiu pentru a cunoaşte o ţară aparte: Turcia.

Două săptămâni prin ţara semilunei, istorie, tradiţii, mâncăruri speciale şi poveşti interesante spuse prin imagini de către Răzvan Pop.

13 comentarii la „Călător în lume”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.