Care e diferenţa dintre UK, Marea Britanie şi Anglia?


Chiar dacă aveţi impresia că ştiţi… ascultaţi-mă pe mine: habar nu aveţi! 😀

Sunt absolut sigur că nu există 1 din 50 de oameni care să ştie ce înseamnă Anglia, Marea Britanie şi Regatul Unit. Confuzia este şi mai mare atunci când apare un steag alb cu o cruce roşie ca fiind steagul Angliei. Doar toţi ştiu că steagul Anglei este cel albastru cu crucea roşie, nu? Oh, whait… ăla e steagul Marii Britanii ceea ce nu e acelaşi lucru cu Anglia. Unde se mai pune şi că sunt zeci de colonii britanice pe tot globul pământesc care nu înţelegem cum şi de cine sunt conduse.

Dacă Jocurile Olimpice s-au terminat, poate ne luminăm cu ocazia asta şi care, cum, ce… punând degetul pe globul pământesc. Vă las preţ de cinci minute cu un filmuleţ care sper să vă răspundă la câteva întrebări. Pe mine unul filmuleţul ăsta m-a băgat mai rău în ceaţă 🙂

[UPDATE]
Şi pentru că am început pe calea asta, în filmuleţul de mai jos aveţi diferenţa dintre Londra şi City of Londra care sunt două oraşe diferite situate în acelaşi loc. Ca să înţelegeţi, City of London e un oraş dintr-un oraş dintr-o ţară aflată în altă ţară. E clar, da? 😛


23 de comentarii la „Care e diferenţa dintre UK, Marea Britanie şi Anglia?”

  1. Mulțam. Chiar nu pricepusem până acum care-i faza cu British Overseas Territories and Commonwealth Realm. E drept că nici nu mi-am dat silința.

  2. Mulțam. Chiar nu pricepusem până acum care-i faza cu British Overseas Territories and Commonwealth Realm. E drept că nici nu mi-am dat silința.

  3. Ohh, chestia cu City of London e una dintre cele mai interesante povesti de urmarit: orasul se autoguverneaza asemenea vaticanului sau washington dc, de unde teorii cu masoni etc si povesti cu orasele guvern ce invart toti banii lumii, ramasitele imperiului roman…ohhooo :p

  4. Bine bre, diferentele intre UK, GB si England le stiam. Legat de restul cu Commonwealth si restul nu prea.
    Cit despre City of London, interesant 🙂 Stiam ca sint separate, insa nu stiam istoria. Foarte frumos explicat. Ma rog, pina am intrat din nou in ceata :))

  5. Între două prenume nu se pune liniuță ! Pentru somn poți lua Relaxirem. Trebuia să fii și fudul că-i îndeajuns. La Recepție vin britanici sau englezi ? Când ești mort nu știi că ești mort. Așa-i și când ești fudul. Bravo, fraților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.