Care e treaba cu nunţile


A cam trecut vremea nunţilor pe anul ăsta aşa că puteţi să vă aşezaţi liniştiţi în fotoliul din faţa televizorului şi să vă calculaţi prietenii. Dacă cumva aţi evitat vreo nuntă anul ăsta puteţi să-i ştergeţi pe miri de pe lista de cadouri pentru sărbători. La fel, dacă v-aţi dat bolnavi sau în concediu exact în ziua nunţii. Iar dacă mirii la a căror nuntă tu nu ai luat parte au fost la nunta ta cu doar un an-doi în urmă, poţi să-ţi iei adio de la orice salut pe stradă sau strângere de mână atunci când vă întâlniţi întâmplător.

Nu spera că au unitat, nu e cazul! Seara nunţii şi darul sunt două lucruri sfinte în viaţa oricărui tânăr. Oricât de mult ar insista că nu contează banii, că vă vor doar pe voi acolo, nu faceţi prostia să mergeţi cu mâna goală. Orice mireasă păstrează lista cu toţi invitaţii ce-au băut din whiskey-ul de pe masa plină de flori. Şi în dreptul fiecărui nume stă încercuită suma găsită în plicul cu darul.

Pe lista mea încă sunt câteva nume cu linie şi-un semnul întrebării. Nuntaşii au venit la distracţie ca mai apoi să-mi spună că se vor recompensa în câteva zile. V-aţi prins, zilele s-au transformat în săptămâni, în luni şi lunile în ani. Dar nu-i nimic, lista nu se aruncă niciodată 😀


15 comentarii la „Care e treaba cu nunţile”

 1. Deci, e un business de fapt. 🙂 Foarte urâtă faza cu listele!
  Spre norocul meu, nu am prea fost chemată la nunți. Cred că nu par genul de om nuntaș. 😛

 2. @ Adeline
  oricat n-am vrea, cam toate sunt business.
  ieri am gasit si eu lista (ca sa ma scot acuma… facuta pentru ca nu cumva sa fi sustras cei de la sala plicuri) si e tare frumoasa : ))

 3. Chestia cu darul…este un argument ÎN PLUS pentru mine în susţinerea ideii că instituţia căsătoriei NU mi se potriveşte.
  Nu m-am imaginat niciodată mireasă, copilă fiind, şi nici acum…nu mă prea „încălzeşte” ideea „nunţii”. Oricum…am înţeles că există aşteptări în sensul ăsta…deci dacă este să fie cu „nunteală”…atunci să fie fără dar, cu prieteni, fără rude (mai mari de gradul II) la vreo cabană, cu zdob şi zdub (da, da, da, ştiu…) grătar şi karaoke. Decât!

 4. :))))@Raluca draga,nici eu nu m-am visat niciodata mireasa..si uite-ma happy,depinde cu cine:D Da e nasol cu nuntile…fara cadou poate in alte tarii cu economia mai buna..aici ,,cadoul/darul de nunta,,e ceva simbolic,te ajuta sa iti achiti meniurile,cam atat…Eu de la un timp -I hate weddings:P-sa va spun de ce:1 aceiasi muzica 2.agitatie,3.cu ce ma imbrac ca nah ma vorbesc oamenii daca ma duc in tenisi si in blugi 4.comentarii aiurea de genu:oare mireasa e virgina etc.am o lista neagra lunga:D

 5. Ma sa stii ca ai in mare parte dreptate atat la faza cu lista de final cat si la agitatie si discutiile referitoare la prezenta. In fapt nuntile au devenit niste afaceri NEPROFITABILE pentru ambele parti. Am semnat de curand si eu la primarie actele si din pacate cei mai buni trei prieteni ai mei din copilarie si adolescenta au lipsit, cu sau fara un motiv bun. In schimb sa stii ca sunt si oameni care se incadreaza la polul opus. perechi de la care nu ma asteptam sa apara si totusi au facut-o si s-au distrat la maxim.
  Cineva mai sus zicea ca ar fi faina o nunta fara dar. Pe cuvant ca si eu ma gandeam ca mi-a placea sa castig la loto vreo 10.000 de euro si sa scriu pe invitatii ca nunta e fara dar. Nu vroiam mai mult de 10.000. Poate o si faceam dar …. daca nu am jucat la loto ….

 6. si tu voiai [te rugai] sa nu-ti dau nimic, ca sa ai ce sa scoti ocheanele acum ai?. Bin’ ca nu te-am ascultat si am facut „ce trebuia facut”! Ja woll:))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.