Casa şi masa la Piatra Neamţ


Cazare Piatra Neamţ

Dacă eveţi nevoie de cazare la Piatra Neamt nu aveţi cum să nu ajungeţi la Hotel Central Plaza din buricul oraşului. A fost redeschis la începutul anului şi bine s-a întâmplat pentru că arată foarte bine iar personalul este şi el foarte amabil. Hotelul are 4 stele şi şi le arată. Singurul lucru ce-l regret e faptul că nu avea (şi) săpun solid pentru a-l putea lua amintire acasă, aşa cum fac de obicei în deplasările mele. Dar nu-i bai, Cătălin Roca (directorul general adjunct) s-a revanşat oferindu-ne la plecare Turnul lui Ştefan în miniatură ceea ce e o amintire mult mai frumoasă pentru mine.

Restaurante Piatra Neamţ

Pe lângă restaurantul hotelului amintit mai sus (unde, apropo, am mâncat excelent şi, surpriză, am stat de vorbă pe Fuego :)) am mai mâncat excepţional la Tequila, un club de bowling cu restaurant, cafenea şi club în cadrul ştrandului. Mâncare bună şi multă iar oamenii s-au descurcat apreciabil de bine în faţa a 30 de bloggeri pretenţioşi şi grăbiţi. Am mâncat ciorbă de văcuţă şi la felul doi am încercat carne de pui/porc cu garnitură de orez cu ciuperci/cartofi natur încununate cu două tipuri de sosuri delicioase. Papanaşii de la desert au fost şi ei senzaţionali.
Un tur virtual cu localul găsiţi la ei pe site.

Există şi localuri de nefumători foarte populate chiar şi de cei ce fumează. În seara în care am fost la Momenti ristorante era destul de frig afară aşa că terasa nu funcţiona. Cu toate astea, grupuri de fumători ieşeau din când în când în faţa casei suportând dârdâitul oaselor doar pentru a sta în restul timpului înauntrul foarte fainului restaurant. Amenajat foarte foarte fain într-o fostă casă de locuit, Momenti îmi demonstrează că se poate şi fără fum de ţigară. Aici am mâncat roşii cu mozzarella îmbibate în ulei de măsline şi cu oregano, pâine italiană făcută în propria bucătărie şi o focaccia delicioasă apoi lasagna şi alte mâncăruri ce mă duceau cu gândul la bucătăria italienească. Desertul ne-a marcat pe toţi: lavă de ciocolată cu fructe de pădure, tiramisu, cremă de vanilie cu fructe de pădure, coşuleţ din caramel umplut cu vanilie şi fructe de pădure.

Restaurant pensiune Neamţ (Lacul Bicaz)

Balad’or este un alt restaurant ce merită neapărat amintit, o pensiune cu restaurant ce o puteţi găsi undeva pe DN 15, pe malul Lacului Bicaz, în comuna Pangarati. Deşi era nuntă cu un etaj mai sus, chelnerii de aici şi-au făcut datoria exemplar şi ne-au servit, pe lângă platoul gigant de la aperitiv, o tochitură din care puteau mânca liniştit doi oameni, un pui la rotisor (crescut chiar dei) cu cartofi şi alte garnituri şi o prăjitură proaspătă cu fructe şi spumă ca desert. Pe Facebook am primit recomandări că la Balador ar trebui neapărat mâncate placinte cu brânză şi tocaniţă de hribi. La ce porţii mari amprimit nu a mai intrat nimic extra aşa că vă las pe voi să le descoperiţo şi să-mi spuneţi cum au fost.

priNeamț este un eveniment susținut de Primăria Piatra Neamț,
Central Plaza HotelPetromCosmote, Noroc și Autonom


Un comentariu la „Casa şi masa la Piatra Neamţ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.