Părerea NOASTRĂ despre Oscaruri: Interstellar plânge pe bună dreptate.


Probabil că în juriul de la Oscaruri sunt nişte specialişti într-ale cinematografiei iar câştigătorii sunt aleşi după lungi ore de departajare între filmele nominalizate. Chestia e că noi, oamenii ăştia simpli care ne mai uităm din când în când la filme, avem uneori alte preferinţe.

Interstellar, probabil cel mai discutat film din ultimul an, a luat un amărât de Oscar pentru efecte speciale (pentru că, probabil, nu a avut cu cine candida). L-am văzut la iMAX pe când avea nota 9,2 pe IMDB iar experienţa de acolo nu se poate compara cu un ecran de laptop de 10″ sau o plasmă de 102 cm. Păcat de finalul ăla catastrofal că altfel l-aş fi cotat ca fiind foarte bun. Oricum, „clienţii” IMDB îi dau cea mai mare notă dintre toate filme ce au luat premii la Oscaruri – 8,8.

Birdman a luat 4 Oscaruri printre care şi „cel mai bun film”. M-am uitat la el mai mult pentru că voiam să văd altceva. Mie nu mi-a plăcut în mod special. IMDB îi dă nota 8,1,

The Grand Budapest Hotel (4 Oscaruri) şi Boyhood (1 Oscar) nu au avut şansa să fie văzute de mine deşi le-am dat play de mai bine de 3 ori fiecăruia. Pur şi simplu nu m-au atras începuturile. Oricum, au notele 8,1 respectiv 8,2 pe IMDB.

Whiplash (2 Oscaruri) a fost ok şi 8,6 puncte pe IMDB.

The Theory of Everything este iar un film bun dar a strâns de la cinefili doar 7,8 puncte.

Iar restul -The Imitation Game (8,2 pcte), Selma (7,6 pcte) sau American Sniper (7,5 pcte)- au puncte mult mai mici ca Interstellar.

Deci, până la urmă, am impresia că cei de la Interstellar au plecat fooarte dezamăgiţi şi chiar nedreptăţiţi de la Oscaruri. Şi după notele IMDB se pare că nu e doar impresia mea.

interstellar-matthew-mcconaughey-


5 comentarii la „Părerea NOASTRĂ despre Oscaruri: Interstellar plânge pe bună dreptate.”

  1. Verifică Metacriticul, Tudor. Vezi că lângă nota de iMDB, ai nota de la critici. Aia e nota adevărată a unui film. Că așa toți votăm după propria subiectivitate fără să urmărim în mod special ceva tehnicitate. Ăia poate că mai iau și asta în considerare. Zic poate că nu-s în gașca lor să pun mâna pe inimă. 😀

  2. Interstellar a fost un SF PROST si extrem de lung. Probabil ca efectele speciale si CGI sa fi facut toti banii, dar subiectul si scenariul….mare, mare meh. Pentru publicul american merge.

    1. Eu l-am vazut la cinema si nu am avut momente de plictiseala. conteaza ecranul ala mare, cu sunetul tare si din toate partile…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.