Cat de importanta-i creativitatea…


Titlu-i furat de la Ana Maria Ciovica dupa o discutie de aseara de pe Facebook. Intrebam ce-i cu capacele acelea de plastic ce se aduna prin tot Istanbulul. Peste tot vezi agatate sticle de plastic pline cu capace albastre.

M-au facut curios, ma uitam dupa ele la fiecare colt de strada pana cand am gasit una pe care scria un mesaj. I-am facut poza pentru a ma dumiri la hotel despre ce e vorba. Dar mai repede m-au dumirit prietenii de pe Facebook. Si recunosc ca am ramas mut de ce se afla in spatele unor simple capace albastre de plastic agatate pe copaci, pe obloanele magazinelor si oriunde te uiti in jur:

Prin 2010 careva a avut o idee nastrusnica de a sensibiliza cetatenii cu privire la mediul inconjurator si totodata de a ajuta persoanele cu handicap locomotor din zona respectiva a Istanbulului Asiatic. La fiecare 3000 de capace de plastic adunate, era donat cate un scaun cu rotile. Ideea a prins foarte repede asa ca s-au alaturat tot felul de cluburi si ligi ale studentilor astfel incat intr-o perioada destul de scurta au fost adunate 40.000 de capace de plastic si astfel donate… numarati voi cate scaune cu rotile.

Cata Gas a gasit un articol de ziar care anunta prelungirea campaniei pana in mai 2011. Suntem la finele lui 2012 si inca se mai strang capace de plastic si nu doar in regiunea Bodrum, acolo unde a inceput campania. In plus, oameni din Romania discuta despre ele iar eu scriu acest articol.

Atat de mult e importanta creativitatea…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.