Cât de muncitor eşti tu?


Alexandru Negrea a deschis un subiect încins aseară pe Facebook:

Revoluţia social media: un angajat scrie pe Facebook la ora 21:00 că e încă la birou. Învăţăm lucruri despre el, ca om, tragem concluzia că nu prea se pricepe la ce face.

Eu sunt o pasăre de noapte. Cel mai bine lucrez sub liniştea stelelor, nederanjat de telefoane şi întâlniri. Când lucram la diverşi ajungeam primul la birou şi plecam printre ultimii. Din aceeaşi cauză: preferam să lucrez când agitaţia era mai mică. Evident, munca mi-o pot face şi pe timp de cutremur dar aleg să nu. Sunt un perfecţionist şi nu pot lăsa nimic din mână până nu ştiu că e de la foarte bine făcut în sus. Sunt învăţat să revin şi să verific de 10 ori lucrarea aşa că prefer să răpesc câteva minute din timpul meu pentru a dormi liniştit noaptea.

Nu ştiu voi cum faceţi şi ce părere aveţi. Cunosc persoane care n-au lucrat niciodată nici o secundă peste program. Dar dacă pentru asta sunt considerat un om care nu se pricepe la ceea ce face şi pe deasupra şi prost pentru că-şi oferă altora minutele din viaţa personală, fie…


4 comentarii la „Cât de muncitor eşti tu?”

 1. Mi se pare amuzantă concluzia lui Alex, dar poate fi considerată şi răutăcioasă, pentru că sunt foarte multe persoane competente şi foarte pricepute în ceea ce fac şi stau la birou peste program, chiar şi după ora 21, îi găseşti acolo pentru că au foarte mult de lucru, pentru că vor să lucreze şi mai mult pentru a ajunge profesionişti în ceea ce fac şi tot aşa. Nu pentru că nu ar fi pricepuţi.No way!

 2. De fapt, in general angajatii care nu se pricep la ceea ce fac sunt cei dezinteresati care nu ajung niciodata sa stea peste program, pentru ca nu vor si nu ii intereseaza.

  Cel care lucreaza la ora 21 este pasionat, perfectionist, cu multe taskuri si responsabilitati. Nu vad nici o legatura intre competenta si statul peste program.

 3. Aiurea concluzia lui alex. Daca poate spune atat de multe despre un om, doar citindu-i statusul de pe facesux, fie este superficial si pripit, fie clarvazator.
  Oricum, mi se pare ca postul acela a fost publicat doar pentru a starni lumea la discutie, nu mi se pare ca are un „ton” serios…

  In any case…bullcrap conclusion 🙂

 4. S-ar putea sa aiba mai multa dreptate Alex decat credeti 🙂
  Daca e la 21:00 la birou are un motiv sa fie acolo: fie ii place sa lucreze seara, fie nu si-a terminat treaba. Daca ii placea sa lucreze seara nu se plangea pe facebook pe tema asta. Daca stia ce are de facut, nu statea pe Facebook sa frece buha la ora 21. Deci, care-i concluzia ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.