Câte ceva (de rău) despre primul Zoo din România

Postat in: 02/06/2015

Ultimii ani au adus investiții foarte mari la Grădina Zoologică din Sibiu, prima grădină zoologică din României, deschisă în 1929.

Plecând de la brand (care este unul dintre cele mai atractive din câte știu), până la extinderea cuștilor animalelor, investițiile de aici au schimbat radical imaginea grădinii zoologice care doar în urmă cu câțiva ani avea probleme mari.

Totuși, tocmai pentru că se fac investiții foarte mari, e nevoie de o atenție mai mare la detalii. Nu e posibil ca toate broaștele țestoase și șerpii să-și ducă veacul pe-o gresie rece, chiar dacă e cu model de pietricele [insert emoticon ironic here] și nici să fie acoperiți pereții (ce ar trebui să dea senzația de peisaj natural) cu plachete de piatră turnate în fabrică și folosite de obicei să decoreze restaurantele în care nu a călcat vreodată vreun designer de interior. E de prost gust, mă jur. Vorbim de animale ce trebuiesc „arătate” în toată splendoarea lor într-un cadru natural, ce naiba!

Amenajările astea sunt la fel de prost gust cum sunt greselile gramaticale de pe panourile informative, copiii ce trec gardurile de siguranță pentru a da semințe de mâncare animalelor și câinii obezi ce conviețuiesc în cuști, alături de jaguari.

foto gradina zoologica sibiu_02 foto gradina zoologica sibiu_03 foto gradina zoologica sibiu_04


One Response to “Câte ceva (de rău) despre primul Zoo din România”

  1. Corina Răspunde

    Pacat ca sunt astfel de scapari care stirbesc din sarm. Dar cine sa se ocupe de asa ceva cand probabil ca d-abia reusesc sa hraneasca animalele ?? Fondurile europene asteapta, trebuie sa mai stim si sa le accesam..

Nu-ti fie frica! Comenteaza: