Câteva statistici CeMerita din 2012


Că tot e asta săptămâna retrospectivei, am aruncat un ochi peste statisticile blogului. Iar pentru că ele se datorează doar vouă, nicidecum SEO-ului sau mai ştiu eu căror altor artificii can-canistice pentru a aduce trafic mai mult, vă arăt mai jos ce articole au fost cele mai de interes, care texte au născut comentarii mai multe şi în ce perioadă am fost suficient de bun în scris şi subiecte aşa încât să mă citiţi mai mult.

Cert e că am crescut încet, frumos şi sigur şi (ce îmi place cel mai mult) pe sfârşit de an interacţiunea cu voi a crescut simţitor. Lucru care m-aş bucura să se păstreze şi pe viitor pentru că noi, ăştia de scriem pe bloguri, avem satisfacţia cea mai mare atunci când oamenii comentează şi îşi exprimă părerea faţă de subiectele despre care scriem. Atunci simţim că într-adevăr scriem pentru ceva şi mai ales pentru cineva.

[update] Ce am scris în 2012:

Anul 2012 mi-a dat inspiraţie pentru 393 articole la care voi aţi comentat de 3670 de ori (deci o medie de aproape 10 comentarii/articol).

Cine şi când m-aţi citit:

În 2012 (1 ian. – 29 dec.) blogul CeMerita.ro a fost vizitat de 152.326 de ori de către 104.929 oameni şi a avut 246.360 vizualizări.

Luna cea mai bună a fost octombrie 2012 – 22780 unici şi 26616 vizualizări (adică, în medie, 735 cititori unici/zi ceea ce e foarte bine pentru un blog sibian care în general atinge subiecte pozitive).

Bineînţeles, cei mai mulţi aţi fost din Romania (132.721 – 87,13%) apoi din Italia, Republica Moldova şi Germania.

Sibienilor trebuie să le mulţumesc cel mai mult apoi celor din Bucureşti şi din Cluj-Napoca. Nici cititorii din Braşov, Timişoara şi Iaşi nu sunt de nebăgat în seamă, ba din contră. Vă mulţumesc!

Cele mai multe vizite au venit, bineînţeles, de pe nemuritorul Facebook apoi de pe Google şi VisUrât.ro.

Profilul cititorului de CeMerita.ro:

Cei mai mulţi dintre voi folosiţi browserul Chrome (44,14%) apoi Firefox (33,62%) şi Internet Explorer (14,11%). Totuşi, CeMerita.ro s-a încărcat cel mai rapid în 2012 cu Mozilla (4,22 sec).

Sistem de operare: de pe desktop Windows (96,37%) iar de pe mobil Android (79,14%).

Aveţi internet de la RCS & RDS (26,65%) şi Romtelecom (12,59%).

Cele mai citite articole:

Cele mai citite articole au fost legate de Facebook, bancuri şi cum să-ţi faci eficient bagajul de mână pentru călătoriile cu avionul sau ce produse merită cumpărate de Black Friday.

Cele mai vizitate zile au fost 6 martie cu 2909 vizualizări (o zi neagră pentru utilizatorii de Facebook), 21 noiembrie cu 2701 vizualizări (ziua reducerilor de Black Friday) şi 9 august (atunci când am organizat evenimentul Prin Sibiul Meu Baroc).

Cuvintele cheie după care am fost găsit pe Google de cele mai multe ori: nu merge facebook (şi derivaţii), bancuri cu bula, carti bune de citit (şi derivaţii), vanessa stoltz.

Cele mai comentate articole din 2012:

Nu sunt chiar mândru de mine, să ştiţi, că cele mai comentate articole şi în 2012 au fost cele de nemulţumire. 85% din articolele de pe CeMerita.ro sunt pozitive, care arată partea bună a lucrurilor şi a vieţii iar în top 11 cele mai comentate articole nu se regăseşte niciunul dintre acestea. Ştiu că atunci când eşti de acord cu o idee îţi spui doar în gând un eventual „bravo” dar poate în 2013 reuşim să schimbăm lumea gândind pozitiv şi lăudând faptele bune în aşa fel încât să viralizăm mai mult articolele „pro” decât nemulţumirile.

Braşov nu e cel mai frumos oraş din România! (aprilie) – 68 commenturi
Săracii nu au ce căuta în centrul oraşelor (septembrie) – 66 commenturi
Client Orange de 12 ani. Picătura care a umplut paharul. (septembrie) – 51 commenturi
Proteste la Sibiu (ianuarie) – 39 commenturi
Bicicleta Zilnică, raport după 60 de zile. (septembrie) – 37 commenturi
Studenţilor “la buget” ar trebui să li se interzică să plece din ţară (octombrie) – 35 commenturi
Cum am ajuns aici? (iulie)- 31 commenturi
Domnule rector, nu ne mai faceţi de ruşine cu logoul Sibiu Smart 2013! (noiembrie) – 31 commenturi
Ce ne facem, fraţilor, cu datornicii? (octombrie) – 29 commenturi
De ce ies oamenii în stradă? (ianuarie) – 29 commenturi
Mai bine nu votam? (iunie) – 29 commenturi

Vă mulţumesc încă o dată. Ne citim în 2013. La mulţi ani!


9 comentarii la „Câteva statistici CeMerita din 2012”

  1. La multi ani! Anul ce vine sa iti aduca tot ce iti doresti!
    M-am uitat si eu acum la statisticile de pe blogul meu. Mai am mult de munca. Am avut cam jumatate din vizualizarile tale si mult mai putini vizitatori unici. Dar am inceput pe 11 mai.

  2. La Multi Ani, Tudor si Diana! In general stii ca nu prea comentez articole, dar azi excluzand faptul ca e sfarsit de an, am zis ca fie va sun, fie cu ocazia asta o sa comentez doar. V-am visat azi noapte pe amandoi… doar ca stateai in turnisor pe alta strada…
    Strange, but wtf! Anything is posible! 🙂

  3. Nu te gandi la idiotenii, dar stateai pe str. Cimitirului? Sper ca nu gresesc numele. Aveai o poarta de lemn, maro deschis, o frumusete.
    Te sunasem si iesisei la poarta cu Diana… Va statea atat de bine impreuna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.