Cauţi un loc de muncă?


„Noi suntem bine, fericiţi că avem serviciu”. Asta mi-au spus nişte rude de peste ocean cu care nu am mai vorbit de ceva vreme. Se pare că în zilele noastre a fi fericit înseamnă a avea serviciu. Astăzi nu se mai spune „Ce mai faci?”, se spune „Aveţi de lucru?”.

Fără job?

Şi totuşi, încă în Romania mai sunt oameni care susţin în continuare că la noi nu va ajunge criza financiară niciodată, că noi suntem prea mici pentru a fi afectaţi. Sunt oameni în jurul meu care, deşi nu au mai primit salariul de 2 luni, continuă să susţină faptul că pe ei nu-i afectează deloc criza.

Zeci de mii de oameni răman şi în Romania fără loc de muncă. Alţii primesc salariile cu întarzieri mari pe cand unii au ajuns să lucreze pe gratis deşi au două servicii. Toţi sunt în jurul meu. Pe mulţi îi cunosc. Cu toate astea, criza nu afectează pe unii. Sau cel puţin aşa spun ei. Cu siguranţă sunt ceva mai în urmă fiind încă în faza de negare. Dar cand o să-i lovească… Dumnezeu cu ei.

Păi cum de?

A nu fi bani lichizi pe piaţă afectează pe multă lume. Totul lucrează în lanţ – banca nu dă bani pentru că nu are, omul nu cumpară pentru că nu a primit bani, magazinul nu vinde pentru că nu cumpără omul, firmele de transport nu livrează pentru că nu au ce, benzinăriile nu caştigă pentru că nu mai merg maşinile, fabrica nu mai produce pentru că nu mai vinde, distribuitorii de materie primă nu mai fac materie primă pentru că nu se mai cere. Şi toate astea duc la pierderea de locuri de muncă, falimente, şomaj şi… incredibil… cresterea taxelor în Romania (ce cretini!).

Şi totuşi, mai merge ceva?

Probabil singurul lucru care mai merge acum sunt firmele de recrutare personal şi site-urile specializate. A… şi majoritatea bugetarilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.