Ce pot face eu pentru a stopa nesimţirea E.On Gaz


La Sibiu există o logică în reabilitarea şi asfaltarea străzilor. Nu se peticeşte anual tot oraşul ci se reparata pe rând, stradă cu stradă în aşa fel încât să reziste câţiva ani fără să mai trebuiască intervenit din bani publici. Sibianul ştie asta şi nu comentează că strada lui este ciuruită de Electrica şi de E.On Gaz, acceptă să-şi strice maşina prin şanţuri un an, doi ani, pentru că ştie că într-un sârşit asfaltul nivelat va ajunge şi în faţa casei lui.

Frustrarea.

Se fac împrumuturi scumpe pe care cetăţenii le vor plăti ani la rând, se fac pachete de străzi ce intră în reabilitare generală, se asfaltează cartier după cartier. Totul pare genial pe hârtie dar socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Deşi Primăria Sibiu anunţă la începutul fiecărui an lista străzilor ce vor intra în reparaţii generale, lista fiind trimisă tuturor companiile ce intervin de obicei pe carosabil pentru schimbat de ţevi şi cabluri, E.On Gaz face pe prostul întotdeauna. Ultimul caz e scandalos: E.On Gaz a spart o serie de străzi la nici 24 de ore de la asfaltarea lor de către Primărie. Şi asta nu este tot, cea mai nesimţită companie va sparge tot ce înseamnă stradă nou asfaltată în oraş. Eu, un simplu cetăţean ce citeşte presa o dată la nouă zile, ştiam încă de anul trecut că străzile în discuţie vor intra în reparaţii capitale. E.On se pare că nu.
[Update: Mai mult, prin spargerea străzilor abia asfaltate, acestea îşi pierd automat garanţia şi firma ce a făcut lucrările de reabilitare nu mai poate fi trasă la răspundere pentru eventuale lucrări executate aiurea.]

Dilema.

Abia ce eu, tu, noi am plătit 1,6 milioane lei pentru reasfaltarea Bulevardului Victoriei pentru că E.On Gaz a lăsat traşee în el. Nu înţeleg de ce, în loc să-mi cumpăr o pâine din banii mei, plătesc asfaltarea şanţurilor gaziştilor deşi art. 105, alin. 8 din Codul Rutier spune că este obligatoriu ca executantul „după terminarea lucrărilor în partea carosabilă, acostament sau trotuar, să readucă drumul public cel putin la starea initială” (sursa: RăzvanPop.ro).

Ce pot face eu pentru a stopa nesimţirea E.On Gaz

Există în Sibiu o asociaţie ce se numeşte Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS). Întâmplător sau nu, pe statutul ei mi-am pus şi eu semnătura şi atunci când am preluat-o am promis să fac tot ce este posibil pentru transforma oraşul Sibiu într-unul mai frumos. Asta înseamnă şi păstrarea frumuseţii lui, păstrarea străzilor în condiţii bune şi a cetăţenilor oraşului la un grad ridicat de confort. Astfel că sunt pregătit să adun sub umbrela asociaţiei cât mai mulţi sibieni ce sunt şi ei pregătiţi să strige din toţi rărunchii pentru ca directorii E.On Gaz Sibiu şi E.On Gaz România să fie scoşi pe uşa din spate a companiei (cu un picior în fund aş adăuga) pentru nepăsarea lor de a înghiţi sub buldozere banii munciţi de noi. Cine s-a săturat de indiferenţa nesimţiţilor de la E.On Gaz să trimită doar un mail la sibiu@aios.ro sau să lase un comentariu aici pentru a ne strânge mai uşor atunci când va fi nevoie.

Până atunci, oare ce spun nemţii de pătarea imaginii firmei-mamă E.On Gaz?

Până vom găsi o soluţie pentru a-i contracara eficient, mai jos vă voi spune adresa de e-mail a CEO-ului E.On Gaz Germania, poate vă interesează să-i transmiteţi câteva vorbe de bine: johannes.teyssen@eon.com (sursa Liviu Alexa).
Nu accept să cred că nemţii de la compania mamă rămân indiferenţi la mânjirea firmei lor de către nişte incompetenţi.

Au mai scris pe subiect: Răzvan Pop, Brylu, Tibi, Daniel (sper să se lungească lista asta).


35 de comentarii la „Ce pot face eu pentru a stopa nesimţirea E.On Gaz”

 1. pentru asta chiar merita sa demonstram in Piata Mare. Eu i-am trimis deja un mail CEO-ului.

 2. pentru asta chiar merita sa demonstram in Piata Mare. Eu i-am trimis deja un mail CEO-ului.

 3. Pe nemti ii doare in cur. Liviu a facut deja tot ceea ce noi incepem sa facem acum. Si? Nu s-a intamplat nimic. Trebuie gasita o alta metoda

 4. @ brylu
  Stiu ca a facut deja Liviu treaba asta dar probabil nemtii l-au crezut nebun. Daca suntem mai multi si mai multe orase nu vreau sa cred ca vor ramane indiferenti.
  Dar vom gasi noi si o alta metoda.

 5. Scrieti fiecare o solicitare aici: http://nuvasuparati.info/
  Trebuie formata o echipa (sau comitet) care sa formeze un nucleu si sa iasa in fata autoritatilor.
  Nucleului i se pot alatura cateva sute de sibieni. Fiecare poate sa vina cu resursele necesare schimbarii situatiei.

 6. Cosmin Chelcea este un formator de opinie, doar el poate aduna usor cateva sute de sustinatori in Sibiu.

 7. @ marius
  „Acestea fiind lucrări de utilitate publică, Primăria nu poate refuza executarea lor”. Crezi ca isi asuma cineva responsabilitatea pentru un eventual dezastru dupa o acumulare de gaz?

 8. De acord cu Brylu .. pe nemti ii doare-n cur. E treaba locala. Daca zici tu ca putem face ceva pe plan local, pun osu`, dar povesti cu mailuri in Germania nu inghit. Problema pe care E.On o pune e asa: ori schimb infrastructura cand mi se tuna mie, ori ma vad nevoit sa opresc gazul pe tronsoanele pe care nu ma lasi sa schimb tevile. Succesuri in viata.
  Apoi vine administratia si zice: ok, daca trebuie, trebuie… sapa transeele dar ai grija sa le asfaltezi la loc. Abia aici e problema: niciodata nu iese cum ar trebui

 9. CEO-ul E.On Gaz a fost în Sibiu și i-a plăcut foarte mult. S-a întâmplat asta chiar anul ăsta.

  Sunt sigur că ne va asculta dar, vă rog, trimite-ți-i e-mail-uri decente pentru că a rămas impresionat de oamenii din Sibiu.

 10. Faceți ceva concret si sa fim mulți. O petiție , un miting, o acțiune in instanța pe care sa o semnam cât mai mulți… orice. Sunt o grămadă de lucruri care nu funcționează bine in Sibiu. Mă alătur oricărui demers. O zi buna!

 11. Haideti baieti, alegeti un comitet de vreo 10 persoane (doar sibieni). Dintre acesti 10 persoane alegeti un lider.
  Loc de intalnire propun sediul radio Eveniment (daca domnul Chelcea e de acord) sau sediul PNL Sibiu (daca domnul Razvan Pop poate facilita asta).
  Cei care doriti sa va alaturati, lasati o adresa de mail unde pot fi contactati si o lista cu ce resurse puteti pune la dispozitie.
  Haideti sibienilor, vreau sa le prezint celor 700.000 de antreprenori de pe capitalismpepaine.wordpress.com/ ca sunteti oameni ai faptelor.

 12. Nu cred ca cineva are putere sa se puna cu ei … peste tot e la fel … la mine in oras au spart de 2 ori pana acum pentru a trage apa in curtile oamenilor … de fiecare data tot au acoperit si au venit din nou si au spart si din cate am inteles trebuie sa vina si a 3 a oara…

 13. @Mariana Daca tu crezi ca nimeni nu se poate pune cu ei, te inseli. Te inseli amarnic.
  Apropo, din ce oras esti?
  In Sibiu avem oameni demni, care au invins SISTEMUL. Va reamintesc doar de doua situatii: taxa auto si taxa de la examenul auto (sala).
  Acesti oameni au schimbat sistemul, cate o persoana pentru fiecare situatie.
  Haideti sa facem un pas in fata si sa nu plecam privirea in jos.
  Cine n-are curaj, sa emigreze. Sa-si paraseasca tara.

 14. Dati-i in judecata mai oameni buni!Eu unu sunt dispus sa cotizez pentru aceasta cauza . Cu un process in spate mitingul va avea o alta greutate.

  Si cu o hotarare judecatoreasca nu mai au alternative .

  Nu va fie frica de ei, impreuna suntem mult mai puternici.

 15. Dati-i in judecata mai oameni buni!Eu unu sunt dispus sa cotizez pentru aceasta cauza . Cu un process in spate mitingul va avea o alta greutate.

  Si cu o hotarare judecatoreasca nu mai au alternative .

  Nu va fie frica de ei, impreuna suntem mult mai puternici.

 16. E pacat ca isi bat joc de acest oras frumos. Isi bat joc de oamenii din Sibiu , de masinile lor , de nervii lor si isi bat joc si de cei care ne calca pragul ca oaspeti si care a doua oara vor alege sa nu mai faca turism aici ci in orase care nu arata ca in razboi.

 17. E pacat ca isi bat joc de acest oras frumos. Isi bat joc de oamenii din Sibiu , de masinile lor , de nervii lor si isi bat joc si de cei care ne calca pragul ca oaspeti si care a doua oara vor alege sa nu mai faca turism aici ci in orase care nu arata ca in razboi.

 18. subscriu si eu ! am impresia ca nici lui Iohanis nu-i mai pasa asa ca altadata ! merita sanctionati de opinia publica !

 19. Si mie mi-au stricat strada Prejbei de pe calea poplacii prin aprilie dupa 2 saptamnii de la terminarea ei.
  Mă bag si eu !

 20. NU SE POATE ASA CEVA.NISTE NESIMTITI SI MISELI TREBUIE SA PLATEASCA IMPUTITI PANA NUMAI SPARG NICIO STRADA TREBUIE SA FIM UNITI SA-I UMILIM PE CEI DE LA GAZ NE-AU DISTRUS ORASUL.
  TREBUIE SA SE FACA DREPTATE.

 21. Iata ce abuzuri face mai nou E.ON Gaz Distributie SA Tg. Mures, ‘marele’ E.ON in care statul roman are incredere: eram plecata de acasa cu niste probleme de rezolvat. ‘Domnii’ de la E.ON au dat navala pur si simplu peste copil in casa, neintreband daca este vreun parinte acasa, ajungand pana in ultima camera, unde tineam actele intr-o cutie. Au vrut sa caute probabil contractul vechi pentru verificarea care se face la 2 ani, copilul meu uimit le-a spus ca cauta el si , evident, nestiind ce si unde sa caute, pentru ca e o cutie mare plina cu acte, s-au lasat pagubasi. Au completat un formular nou cu numele proprietarului, adresa si la semnatura pur si simplu l-au ‘fortat’ prin intimidare sa semneze: copilul fiind MINOR (inca NU ARE 18 ANI). Copilul i-a informat ca parintii trebuie sa ajunga acasa, dar nu au tinut cont pur si simplu de nimic. D-le director general adjunct PETRE RADU: chiar atat de nesimtiti si de disperati ati ajuns? Ati ajuns sa ne intrati cu forta in case ca ultimii hoti? Pe langa faptul ca furnizorul de gaz E.ON Energie Romania SA Tg.Mures ne fura la fiecare regularizare prin modul in care sunt reflectate eronat consumurile de gaze aferente ultimei luni din trimestru. Abia astept, cand o sa fie posibil- momentan teoretic se poate dar practic nici un furnizor de gaz nu accepta sa incheie contracte noi cu consumatorii casnici, cu prima ocazie sa reziliez contractul cu E.ON, si furnizorul si distributia cu verificarile si reviziile.

 22. DECI TREBUIE ANIHILATI IMPUTITII DE LA E.ON GAZ NISTE CANALII IMPUTITE CARE NUMAI RAU FAC SI DOMNUL DIRECTOR CEL MAI IMPUTIT DIRECTOR DIN ROMANIA SA VA FIE RUSINE DOMN DIRECTOR ASTEPTAM DEMISIA DVS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.