Centrul Vechi al Bucureştiului


Centrul Vechi al Bucureştiului este o bijuterie turistică pe care se pare că nimeni nu ştie s-o exploateze. Reamintindu-mi puţin cum arăta Centrul Vechi din Sibiu prin 2005 şi cum arată acum, tind să cred că peste câţiva ani şi Bucureştiul va avea cu ce să se laude.

Atmosfera este deja una demnă de o zonă turistică, peste tot unde te uiţi este plin de cafenele şi magazine cochete. Exact ca la Sibiu. Poate chiar mai atractive. Terasele sunt pline până la ore mici, fiind atât de aglomerat încât cu greu te deplasezi dintr-o parte în alta a unei străzi pietonale. Pe lumină, ce-i drept, străzile nu arată atât de bine pe cât ar trebui. Puţine dintre ele sunt pavate, restul fiind o groapă continuă şi un pericol pentru integritatea corporală. Deşi este plin de oameni consumatori de mâncare şi băutură, multe clădiri sunt încă în paragină, nefolosite şi nefolosibile în momentul de faţă. Din câte am văzut, deocamdată zona centrală din Bucureşti mai poate absorbi localuri şi cluburi iar atunci când întreaga infrastructură va fi pusă la punct cred că vor exploda magazinele, în special cele de haine cu branduri cunoscute.

Mergând prin Bucureştiul meu, am cunoscut câţiva oameni care au lucrat la un plan de bătaie pentru amenajarea întregii zone centrale din capitală. Peste zece birouri de arhitectură şi-au pus capul şi timpul la contribuţie şi au realizat Planul Integral de Dezvoltare Urbană Central Bucureşti, l-au prezentat Primăriei şi acum este supus consultării publice pe site-ul www.centralbucuresti.ro. Vedeţi acolo cum ar putea arăta Bucureştiul în câţiva ani.

[update] totuşi, primul lucru care trebuie făcut e să nu-şi mai dea fiecare terasă muzica proprie la maxim. E deranjantă gălăgia venită din toate părţile, ca la bâlci.

Prin Bucureştiul Meu a fost organizat de blogdeturism.ro.
Parteneri: Paralela 45Hotel RăzvanGroupon România şi Laser Maxx.


Un comentariu la „Centrul Vechi al Bucureştiului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.