Cine ascunde faţa violentă a Sibiului?


La ştirile tv nu mă mai uit pentru că sunt prea violente. Altceva decât violuri, crime şi bătăi nu vezi.

Dar parcă şi lipsa ştirilor de genul nu aduce nimic bun. Sibiul e un oraş mic în care fiecare se cunoaşte cu fiecare. Ziariştii se cunosc între ei. Poliţiştii cu infractorii la fel. Nu există om pe care să nu-l cunoască vreun amic de-al tău, dacă nu chiar tu.

Poate tocmai de asta presa din Sibiu nu prea scrie de cazurile de violenţă din oraş. Am trăit şi eu câţiva ani noaptea şi am văzut violenţa. Matahalele ce păzesc cluburile bagă zilnic pe câte cineva în spital. Pe stradă dacă te plimbi liniştit eşti luat la bătaie doar pentru că… mergi prea liniştit. În plină zi cineva se trezeşte să te înjure iar dacă-i răspunzi rişti să ajungi cu ochii umflaţi. Ştiu mult prea bine lucrurile astea. Dar nu am văzut şi în presă cazuri. Eventual câte unul pe lună, dacă autorul nu e din Sibiu.

De ce se feresc cei din presă să scrie de violatori, criminali, interlopi? Cine ţine aşa mult ca imaginea Sibiului de oraş cultural să nu fie pătată? Oraşul liniştit de care toţi aud, Sibiul, nu e chiar aşa liniştit pe cât se crede.

Câţi sibieni au auzit de profesoara de română bătută (şi violată din spusele unora) de câţiva indivizi în urmă cu o lună? Nu s-a scris nimic înafară de nişte bârfe, asta deşi a stat în comă o lună de zile şi, se pare, a decedat. În urma bătăilor primite în Sibiul nostru liniştit.

De ce se tace?


5 comentarii la „Cine ascunde faţa violentă a Sibiului?”

  1. Se tace pentru că cineva muşamalizează cazurile, nu pentru că nu vrea presa să le scrie. Pentru jurnalişti ar fi mană cerească. Citiri cât cuprinde, audienţă, vorbeşte lumea, ce-ţi poţi dori mai mult? (Sunt autoirnică, te-ai prins, nu? :))).
    Dar adevărul ăsta este: cazurile nu ajung până la urechile jurnaliştilor. Sau dacă ajunge bârfa, nu ajunge şi confirmarea, iar din bârfe poţi face un jurnal la OTV şi cam atât.

  2. Si nici nu vom vedea deoarece nu exista presa in Sibiu desi exista gazetari. Acum sa fim sinceri, cum naiba poate un jurnalist sa scrie despre un viol sau o crima sub ochii tuturor celor care nu transmit niciun comunicat despre astfel de evenimente?

    Am un amic care pentru a nu-i fi deranjata afacerea plateste taxa de protectie. In Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.