Am fost la cele două multiplexuri din Sibiu pentru a vă spune unde e mai fain.


Încă nedeschis oficial, weekendul ce tocmai a trecut a fost primul în care au rulat filme la noul Cineplexx din Shopping City Sibiu. Astfel, dacă în urmă cu jumătate de an aveam în tot Sibiul două cinema-uri puțin învechite (detalii aici), acum avem cu 10 săli de cinema în plus.

Știu că probabil este puțin subiectivă părerea mea de aici, deoarece vizita mea la Cineplexx vine după ce am fost de două ori la CineGold-ul deschis la sfârșitul anului trecut, pe când părerea despre CineGold mi-am format-o după o sete de 20 de ani de lipsa unui cinema în Sibiu. Dar nu contează, diferențele dintre cele două sunt, oricum, suficiente pentru a putea să ai un cinema preferat atunci când alegi unde să mergi la film.

Lobby – plus pentru CineGold

Pe scurt, CineGold-ul din Sibiu este mult mai aerisit și cu holuri mari. Un plus maare fiind și faptul că poți să îți cumperi singur biletele de la unul dintre automatele de la intrare. Pe când, la Cineplexx a trebuit să stăm la o coadă de aproape 10 minute pentru a cumpăra bilete la film, chiar dacă nu aveam nevoie și de popcorn sau suc (nu există coadă separată pentru bilete față de cea pentru bar).

Un minus mare la Cineplexx este și faptul că nu poți vedea planul sălii atunci când cumperi biletele. Așa am ajuns să stau la capătul rândului deși atunci când le-am cumpărat mi s-a spus că locurile sunt chiar lângă cele din mijloc.

Săli – plus pentru CineGold

La Cineplexx sălile sunt foarte înalte, fapt ce mi-a creeat o senzație ciudată pentru că tot filmul a trebuit să mă uit în jos spre ecran. Plus că scările din săli sunt foarte abrupte, o doamnă ceva peste 60 de ani ce a vrut să vadă filmul Parazit chinuindu-se efectiv să le urce.

Nu știu dacă a fost doar o impresie din cauza faptului că la Cineplexx mă simțeam că stau cocoțat în corcoduș, așa sus eram față de ecran, dar la CineGold ecranele mi s-au părut mai mari.

Scaune – plus pentru Cineplexx

Scaunele de la Cineplexx, însă, mi s-au părut mai bune. Chiar dacă cele VIP (sau cum s-o fi chemând ele) sunt din piele și unora nu le place lucrul ăsta (transpiri efectiv pe ele), faptul că sunt în spatele celor normale este un avantaj. La CineGold nu mi-a plăcut deloc faptul că la scaunele VIP ai doar o masă între două fotolii. Practic, atunci când am fost la film, am împărțit măsuta cu vecinul pe care nu îl cunoșteam și abia întrau pe ea două pahare de suc. Pe lângă faptul că la Cineplexx ai și suport pentru pahare la fiecare scaun VIP, cei ce îți vând biletele au grijă ca masa comună să fie share-uită de către cupluri.

Cineplexx-ul vine cu două facilități foarte faine: taburetul pe care poți să îți întinzi picioarele și love couch-urile ce îți dau posibilitatea să stai îmbrățișat cu iubitul/iubita atunci când te uiți la film.

Ca atmosferă, pe mine m-a câștigat CineGold deși probabil voi alege Cineplexx atunci când vreau să stau pe un scaun VIP ori canapea.

La filme 3D nu am fost încă la cele două multiplexuriu din Sibiu așa că las tabelul de mai jos nepunctat la criteriul ăsta.

Cinema multiplex Sibiu Cine Gold Cineplexx
Lobby 10 7
Casa de bilete 10 8
Bar 9 9
Băi 10 10
Sală 9 8
Scaune 10 10
Ecran 8 8
Atmosferă 9 9
Prețuri 9 9
Experiența 3D
Nota/90 pcte 84 78

 

Vezi aici notele de la celelalte două cinemauri din Sibiu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.