Companiile „de familie” de la Produs în Sibiu.


Cum ar fi să te trezeşti într-o dimineaţă cu gândul să-ţi faci o firmă de produs umeraşe, muştar sau echipamente din inox pentru abatoare? Ai avea tupeul să te gândeşti la aşa ceva? Ţi s-ar părea realizabilă şi profitabilă investiţia?

Umeraşe – un obiect neinteresant pentru 99,99% dintre oameni a reuşit să aducă fraţilor Mainetti o afacere ce acum cuprinde peste 40 de fabrici în toată lumea, pe toate continentele. Fraţii Mainetti sunt cei care au realizat primul umeraş de plastic din lume (în 1962), umeraş de plastic ce acum se produce şi la Sibiu. Mainetti scoate pe bandă câteva zeci de milioane umeraşe pe an din fabrica de la Sibiu. Aici se produc 2300 de modele de umeraşe, doar un singur utilaj producând 15.000 umeraşe pe zi, în 3 schimburi.

Materia primă se aduce de afară şi producţia este majoritar pentru export.

SONY DSC  SONY DSC  SONY DSC  SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Muştar – s-a gândit vreodată cineva că poate face o afacere bănoasă cu muştar? Sitemani a început să producă muştar şi ketchup în garajul socrilor iar acum, după 15 ani, este o fabrică modernă ce produce pentru hipermarketuri şi care exportă produse tradiţionale (zacuscă făcute ca pe vremuri).

Materia primă se aduce din Banat şi din export. Borcanele pentru zacuscă vin din Germania, maşinăriile sunt făcute la comandă de către o firmă ungurească (la noi nu s-au găsit firme interesate) iar 80% din producţie este destinată consumatorilor români.

produs in sibiu_54 produs in sibiu_62 produs in sibiu_63 produs in sibiu_65 produs in sibiu_41 produs in sibiu_42 produs in sibiu_43 produs in sibiu_45 produs in sibiu_47

Echipamente pentru abatoare – familia Roşu a început cu producţia de încălţăminte şi marochinărie într-un spaţiu a unei fabrici de metale. După 7 ani, au hotărât să cumpere întreaga fabrică şi cu ocazia asta şi-au trecut în domeniul de activitate şi executarea şi montarea confecţiilor metalice (asta pentru că au fost obligaţi prin contractul de achiziţie să păstreze angajaţii vechii fabrici). Lucrul ăsta a adus firmei Roşu oportunitatea de a realiza şi astăzi echipamente şi accesorii din inox…pentru abatoare. Fiind probabil singura firmă din România specializată pe acest domeniu, a ajuns să şi exporte.

Materia primă este adusă de afară, la noi nu se mai găseşte inox.

Produs în Sibiu” este o campanie realizată de Asociaţia Produs în Sibiu împreună cu ziarul Sibiu 100%.


4 comentarii la „Companiile „de familie” de la Produs în Sibiu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.