Concurs: Sinucigaşul, de Nikolai Erdman


Astăzi dau drumul la două concursuri. Şi pentru că de dimineaţă am început cu cultura, continuăm cu cultura.

Urmează o poveste foarte interesantă. Deci, se dă un grup de oameni oarecare, fiecare cu viaţa lui, cu vârsta lui (între 23 şi 40 de ani), cu preocupările lui (de la Marketing la Metalurgie, de la Resurse Umane la IT, de la student la antreprenor), se mai dă o şcoală de actorie, se amestecă bine şi rezultă o piesă de teatru – Sinucigaşul. Eh, piesa asta a fost deja pusă în scenă de două ori la Bucureşti. Cu casa închisă! Asta deşi, nu ştiu dacă v-am spus, actorii sunt amatori. Următoarele lor reprezentaţii sunt la Sibiu, apoi la Focşani.

Pentru că mi-a plăcut povestea lor, mă simt oarecum obligat să vă trimit să-i vedeţi şi voi pe scenă, sâmbătă, 16 aprilie 2011, la Teatrul Gong Sibiu, str. Al. Odobescu nr. 4.

Ofer două invitaţii a câte două persoane fiecare oricărui cititor CeMerita.ro îşi doreşte să meargă la teatru. Doritorii să se anunţe printr-un comentariu la articolul ăsta şi-apoi sămbătă să-şi verifice mailul să vadă dacă sunt fericiţii ce se vor delecta cu o sinucidere.

Sinucigaşul este o piesă ciudat de actuală. „Viaţa n-are sens” e replica finală a acestei piese geniale, scrisă cu un curaj nebun de un tânăr de 28 de ani, al cărui talent a fost sugrumat.

Cei ce comentează pentru prima oară pe acest blog nu vor intra în concurs.

[UPDATE] Câştigătorii sunt Vlad şi Nocole.


13 comentarii la „Concurs: Sinucigaşul, de Nikolai Erdman”

 1. Buna! Vreau sa merg la Sinucigasul,pentru ca ador teatrul! Si in special pt ca actorii sunt tineri,piesa merita vazuta! Multu! 😀 Sper sa merg !

 2. Daca tot am castigat concursul precedent legat de teatru, de ce nu mi-ar surade norocul inca odata?
  Lasand gluma la o parte, suna destul de interesant piesa, ce mi-a starnit interesul cu adevarat a fost replica finala, chiar mi-ai facut curios.

  PS: Daca dau o bere, doua pui o vorba buna pentru tragerea la sorti? :))

 3. As ridica si eu doua degete, dar din pacate nu sunt in Sibiu… Mi-ar fi prins chiar bine o piesa de teatru in genul asta avand in vedere ca si eu sunt incepatoare cu dramaturgia. Oricum vizionare placuta celor care se vor duce 😉

 4. pentru ca vreau sa-mi rasplatesc cititorii fideli, castigatorii invitatiilor sunt Nicole si Vlad, ei fiind singurii inscrisi care nu au fost la primul comentariu.
  Astept sa-mi spuneti si mie cum a fost piesa 🙂

 5. @ Vlad
  din pacate sunt plecat.
  dar stai linistit, sunt bucuros ca pot sa-mi rasplatesc cititorii… si-asa mi-ar fi fost putin dificil sa beau bere intr-o sala de teatru : ))

 6. Asta-i adevarat, da o puteam bea inainte sau dupa…oh well, next time! O sa-ti scriu un feedback deseara cand ma intorc 😉

 7. Am promis un feedback si am cam intarziat cu el asadar, foarte pe scurt despre piesa si cum a fost aceasta:

  – actiunea se desfasoara undeva in Rusia, banuiesc ca in prezent sau in oricecaz dupa dezbinarea URSS-ului;
  – „sinucigasul”, personajul principal, este un barbat rus, casatorit care traieste cu sotia si mama-soacra (yack) in casa acestora…somer de un an si ceva, invinuieste regimul si „revolutia” pentru insuccesul sau;
  – personajul sinucigasului parea destul de dus cu pluta, usor influentabil, cu tulburari de personalitate, insa in acelasi timp este cel mai complex si profund personaj al piesei, toate celelalte fiind superficiali;
  – mai multe personaje care apar pe parcursul piesei se dau drept prieteni ai „sinucigasului” pentru a-l convinge sa se omoare, urmarind prin acesta indeplinirea intereselor;
  – sfarsitul nu am sa-l dezvalui pentru a pastra suspansul si interesul fata de piesa.

  Avand in vedere ca a fost vorba de actori amatori, piesa a fost un succes total, poate nu ma pricep eu prea mult in arta teatrala si cu siguranta nu am dezvoltat inca un ochi critic pentru teatru, insa nu am vazut diferente majore intre aceasta piesa si oricare piesa interpretata de actori profesionisti. Apropos, actorul care interpreta rolul „sinucigasului” si-a gresit vocatia, a intrat extrem de bine in pielea personajului sau, sincere felicitari pentru interpretare.

  Cred ca am acoperit toate aspectele…mai trebuie doar scuzele de rigoare pentru romanul scris sub forma de comentariu 🙂

 8. Îţi mulţumim foarte mult pentru acest comentariu. Cu toţii am făcut eforturi foarte mari ca totul să iasă bine. Pe de o parte pentru că a fost prima oară când am jucat în faţa unui public diferit de cel format din prietenii noştri care ne iubesc necondiţionat, nu-i aşa? Pe de altă parte pentru că am jucat pentru un membru al trupei care e fiu al Sibiului şi eram obligaţi să nu îl facem de ruşine. Din culise vă pot spune că emoţiile au fost extraordinar de mari şi probabil că lucurl ăsta s-a simţit.

  Am fost invitaţi şi la festivalul de teatru din Sibiu din iulie, deci vă aşteptăm şi atunci. În mod normal ar trebui sa fim mai stăpâni pe noi pentru că deja ştim scena şi o putem stăpâni noi în loc să ne stăpânească ea pe noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.