Copywrite-ul, drepturile de autor, legile în România şi respectul faţă de munca unora…


Nu este pentru prima dată când descopăr articole scrise de mine aici, publicate pe alte bloguri sau site-uri, fără a se specifica sursa, fără nici măcar o virgulă modificată. De obicei, dacă nu apar nici măcar la blogroll, iau legătura cu administratorul blogului/site-ului sau las pur şi simplu un comentariu cu link spre articolul original.
Vedeţi vreo asemănare (în imaginea de mai sus) între articolul scris de mine AICI despre ieftinirea tarifului la taxiuri şi articolul „scris” de cei de pe aşa-zisul blog de timp liber, Sibiu Free Time? Normal ca nu, e identic.

Am luat legătura cu cineva din „echipa” Sibiu Free Time dar nu au facut nici o modificare. Ajung şi eu la întrebarea – ce acoperire legală avem în România cu privire la drepturile de autor? Nu vreau abureli teoretice, vreau exemple clare.
Voi reveni în curând cu povestiri despre întâmplări greu de crezut că se mai pot petrece într-o eră în care există drepturi de autor, legi, OSIM, poliţie, judecători.

P.S. Pentru cine încă nu a văzut ce scrie pe bara din stânga, sus, spune asa: Orice preluare de text sau imagine de pe acest blog se va face cu citarea sursei şi un LINK către aceasta!


Un comentariu la „Copywrite-ul, drepturile de autor, legile în România şi respectul faţă de munca unora…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.