Am vorbit despre măsurile anti-răspândire COVID-19 cu prieteni din Germania, Franța, Elveția și China.


La începutul săptămânii am făcut provizii și am încercat să reduc interacțiunea directă cu oamenii, chiar dacă mi-am continuat programul normal de muncă. Este o chestiune de timp să intervină și la noi izolarea obligatorie la domiciliu deci trebuie să ne împăcăm cu ideea și să încercăm să învățăm din greșelile făcute în celelalte țări.

În Franța, Germania și Elveția abia ce a început în ultimele zile discuția de a lua măsuri drastice. China e deja liniștită.

Germania și Franța lucrează de acasă deja de o săptămână, școlile abia acum se închid.

Nemtii se plâng că e haos, nimeni nu știe ce sa facă. Unele școli inchid de luni, altele nu. Unii, cum sunt și eu, lucrează de acasă, alții nu. Încă nu e o măsură de siguranță națională luată – fiecare pentru el. Magazinele sunt deschise, dar cam goale.

Gata, e și în Franța panică generală. Au anunțat ieri măsura de urgență. Școlile, locurile publice sunt închise. Toți muncesc de acasă și ne zice președintele să stăm închiși în case.


Elveția aproape închide granițele.

Școlile sunt închise, mulți oameni lucrează deja de acasă. Restaurantele și barurile au voie să primească maxim 50 de persoane, sunt interzise evenimentele cu peste 100 de persoane. Excursiile de grup sunt interzise.

Chinezii sunt disciplinați.

În China, noi urmăm deciziile guvernului și stăm în case. Zonele infectate sunt izolate, iar restul zonelor au revenit la normal. Purtarea măștilor este obligatorie în toată China.

Franța: 3.600 cazuri confirmate, 79 morți.
Germania: 3.600 cazuri confirmate, 8 morți.
Elveția: 1.100 cazuri confirmate, 11 morți.
România ajunge imediat la 100 de cazuri confirmate.


Un comentariu la „Am vorbit despre măsurile anti-răspândire COVID-19 cu prieteni din Germania, Franța, Elveția și China.”

  1. În Spania e destul de absurd ce se întâmplă. S-a decretat stare de alarmă, se închide practic tot. Lumea, în special funcționarii pe care i-a liniștit guvernul spunându-le că le plătește 100% din salariu cât e situația asta a fugit la plajă sau la grătare. În alte zone deja izolate lumea se bate pe mâncare în supermarketuri și sunt zone unde au dat spargere dimineața la supermarket.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.