CSU Fans Magazin după 10 ani de voluntariat


Text publicat în revista „CSU Fans Magazin„, număr aniversar 150, sezonul X.

Implică-te! Devino galben-albastru.

În urmă cu, probabil, 17 ani, pe vremea când nu existau Facebook, site-uri ori adrese de e-mail la instituţiile oficiale, am prins drogul CSU Sibiu. Copil fiind, îl însoţeam pe fratele meu mai mare în galeria fanilor baschetului sibian, întreg cartierul în care locuiam devenind în perioada aia iubitor de baschet dat fiind faptul că şeful galeriei de atunci şi de acum locuia la doar două scări depărtare de mine.

Norocul meu a făcut ca în 1999 echipa să obţină cel de-al doilea titlu din istoria clubului. Gustul victoriei a fost atât de dulce încât zi şi noapte visam galben-albastru, culorile clubului.

Am început încet-încet să mă implic în fenomen. De la pictatul de bannere până la organizarea deplasărilor galeriei la meciurile din ţară. Atunci am făcut şi primul site şi forum al suporterilor sibieni, o chestie destul de greu accesibilă dar suficient de liberă pentru a forma un nucleu de fani cu iniţiativă.

Nu eram cunoscut ca fan al baschetului, nu aveam legătură cu nimeni din vechea gardă de suporteri dar voiam să fac ceva nou. De la o simplă dorinţă şi o iniţiativă modestă s-a ajuns ca tocmai un forum al suporterilor să dea naştere la ceea ce noi şi întreaga Românie cunoaşte acum drept Asociaţia “Al 6-lea jucător”, asociaţie care a reuşit pe parcursul a 10 ani de zile să realizeze mai mult decât probabil visa cineva – un record mondial, promovarea baschetului în şcoli şi, bineînteles, această revistă pe care tu o răsfoieşti acum.

În sângele fiecăruia dintre noi clocoteşte dorinţa de a lua iniţiativă, nevoia de a ajuta echipa, culorile, suporterii. Ceea ce îţi propun eu ţie este să acţionezi. Fiecare gând, fiecare iniţiativă vor strânge în jurul lor alţi şi alţi suporteri. Cere ajutorul Asociaţiei, realizează proiecte, fii voluntar.

Coperta CSU Fans Magazin nr. aniversar 150


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.