Cum a fost la #hmeet2 ?


Până acum am cam fugit de evenimente de genul şi cel mai probabil dacă la #hmeet2 nu aş fi fost invitat ca speaker nici de data asta nu mă făceam văzut printre on-line’eri.

Totul a început frumos, cu Get Followers unde jumate dintre cei din sală trebuia să stea la masă iar cealaltă jumătate să se deplaseze pentru a face cunoştinţă cu fiecare în parte. Aveai timp doar 2 minute să faci cunoştinţă după care partenerul tău de discuţii se schimba. Puţin ciudat să te trezeşti în faţa ta cu cineva pe care nu-l cunoşti, nu şti ce vrea de la viaţă şi ce pasiuni are şi totuşi să vorbeşti cu el timp de două minute în aşa fel încât să nu se blocheze discuţia la un moment-dat. Aici prima impresie face totul. Cu unii am vorbit despre blogurile de nişă, cu unii de proiecte, cu alţii de colaborarea dintre bloggeri si organizatorii de evenimente, cu alţii despre Poken sau despre Cravata Comercială şi colecţiile Dianei sau chiar am ajuns să promit sprijin în derularea unei campanii din Mediaş dar şi invers, să mi se promită organizarea Sibiul citeşte săptămâna viitoare, pentru a susţine 10 Mari Sibieni. Am mai găsit fotografia un punct comun cu cineva sau am vorbit de reţelele de socializare, fuga mea (învinsă până la urmă) de blog, Facebook, Twitter etc Deci multe idei şi multe discuţii cu mulţi oameni într-un timp scurt.Prezentările speakerilor au fost interesante dar deranjate de multe ori de discuţii prin sală, de telefoane sunând şi de râsete pe la colţul barului. Din păcate, asta înseamna un eveniment gratuit, poate intra oricine chiar dacă nu e prea interesat de ce se vorbeşte. Nu sunt de acord nici să fie cu bilet de intrare un astfel de eveniment deşi poate un 10 lei de exemplu ar putea face diferenţa în rândul spectatorilor.

Pe scurt despre prezentările speakerilor şi legătura mea cu proiectele lor :):
Alin Pătru de la Golden Tulip Ana Tower Sibiu a rămas doar cu întrebarea pentru că după 10 minute de discuţii cu cei din public nu cred că a ajuns la o concluzie: „Pe reţelele sociale gen Facebook şi Twitter un hotel de patru stele cum ar trebui să se adreseze clienţilor – cu tu sau dvs?” La sfârşitul #hmeet2, după ce am fost în aceeaşi echipă într-un joc social-fun (voi vorbi mai târziu despre el), am bătut palma la modul verbal pentru colaborarea cu Golden Tulip în organizarea unui viitor evenimenet (despre asta, în momentul când vom înainta cu organizarea).

Răzvan Pop – Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu. Nu ştiam foarte multe despre asociaţia asta şi proiectele ei de viitor deşi de vreo lună sunt pe punctul de a semna cererea de aderare 🙂 Numele asociaţiei cred că spune tot, proiectele ei fiind în mare parte pentru promovarea Sibiului, aducerea la cunoştinţa sibienilor a valorilor oraşului lor şi ajutarea turiştilor în descoperirea locurilor cu adevărat importante în Sibiu. Deci, AIOS, here I come…

Bogdan Brylynski – Calendarulmeu.ro. De când am văzut numele lui Brylu pe lista speakerilor am fost curios despre ce anume va vorbi el. Mă gândeam ori la campania de adopţii, ori la ce ştiu eu ce alte proiecte, până la urmă şi-a făcut doar treaba de PR pentru un site unde îţi poţi comanda calendare personalizate. Cică ar fi slăbit 2 kg. după prezentarea asta.

Vlad Părău- Asociația Prietenii Mocăniței. Pe Vlad parcă l-am mai văzut o dată în viaţă, nu mai ştiu sigur. De proiectul celor de la Asociația Prietenii Mocăniței ştiu însă de mult pentru că naşul meu îşi face treaba conştiincios aproape săptămânal, curăţind calea ferată îngustă, reparând şi conservând ce a mai rămas din gări sau chiar punând înapoi pe şine vagoane din vechiul tren Sibiu-Sighişoara. Am mai scris despre ei AICI.

Criprian Drăghici – Asociația Națională a Bloggerilor. Cipi (sau Gigel, cum îi spun internauţii) mi-a prezentat în urmă cu vreo săptămână proiectul lui – Organizaţia Naţională a Bloggerilor. Vom face asociaţia asta cu acte în regulă pentru a nu mai avea motive să nu organizăm tot felul de evenimente, pentru a nu mai avea piedici în încheierea de parteneriate… totul în scopul promovării bloggerilor. Da, ştiu că a fi blogger încă nu este o meserie recunoscută în România dar asta nu ne împiedică să fim înaintea timpurilor 🙂 Cu ajutorul asociaţiei (ce o vom avea legal în foarte scurt timp) începem probabil de săptămâna viitoare proiectul „Darul meu pentru Crăciunul lor” un super-proiect în care noi, bloggerii sibieni, vom presta diverse slujbe pentru a strânge bani pentru copii nevoiaşi.

Tudor Şt. Popa – 10 Mari Sibieni. Prezentarea mea vroiam s-o axez mai mult pe lucrurile nevăzute ale proiectului dar cu o zi înainte de #hmeet2 am observat că vor fi şi mulţi în public din alte oraşe, oameni care probabil că nu auzise până ieri de proiectul ăsta. A trebuit să prezint puţin şi ideea proiectului dar la sfârşit mi-am făcut totuşi damblaua şi i-am speriat pe unii cu gândul că Piaţa Mare din Sibiu ar fi arătat acum, dacă nu s-ar fi luptat un Mare Sibian cu comuniştii, cel mai probabil aşa:


Cu toate astea, noi habar nu avem despre oamenii inportanţi ai oraşului Sibiu. Iar faptul că cei de la Wikipedia ne-au cerut acordul să preia informaţii despre Marii Sibieni şi să le publice pe Wikipedia, asta ne-a demonstrat că munca noastră are un rezultat şi într-adevăr lipsa acută de texte în limba română despre personalităţile sibiului e pe cale să fie rezolvată.

Eugen Păun – 3 greșeli frecvente ale bloggerului începător. Discuţia a căzut foarte repede în războiul Blogspot vs. WordPress şi totul a dus la un sac de nervi atât din partea unora din public cât şi a lui Eugen (care a ajuns chiar să spună că plăteşte el din buzunar cheltuielile unui blogger din sală doar pentru a se transfera de pe Blogspot pe WordPress). Evident, Eugen s-a făcut până la sfârşitul prezentării că nu înţelege faptul că trebuie să compari mere cu mere (Blogspot versiunea free cu WordPress versiunea free), nu mere cu pere (Blogspot free cu WordPress plătit), aşa cum făcea el.

Steve Smith – Poken. Steve ne-a prezentat noul model de carte de vizită ce acum face furori prin America, Europa de Vest sau Japonia. Chestia asta mică ce arată ca un stick de memorie este de fapt o carte de vizită a ta ce trebuie doar s-o conectezi (lipeşti/apropii) de un alt astfel de dispozitiv pentru a transfera instantaneu toate informaţile despre tine. Atunci când mergi la un eveniment aşa cum este #hmeet de exemplu, mi se pare eficient să strângi în 2 minute datele de contact ale tuturor invitaţiilor. Consider totuşi deplasat puţin să umplu cu toate informaţiile despre mine agăţate la gât, la cureaua de la pantaloni sau implantate în telefonul mobil. Steve, încercând o glumă, a spus că ei numesc „fenomenul fata drogată” atunci când datele tale sunt furate fără ca tu să şti.

Maria Șpan – Astra Film. Anul trecut eu am fost singurul blogger din Sibiu care a primit invitaţii la Astra Film Fest şi care a colaborat cu Astra Film. Maria ne spunea că de acum vor să ţină o legătură mai strânsă cu cei din on-line şi a promis acreditări de bloggeri pentru ediţia următoare a festivalului. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla.

Aşa cum am spus mai sus, după prezentări au mai rămas câţiva participant să joace Șaradele #hmeet2. Ce a fost asta? Un fel de mimă unde trebuia să ghiceşti bloggeri, twitterişti, campanii, proiecte sau evenimente. Printre altele, au trebuit ghiciţi/ghicite Groparu, Zoso, ŞiBlondeleGândesc, 10 Mari Sibieni, Cravata Comercială, Let’s Do It Romania şi altele…

Ne vedem la #hmeet3 unde, se pare, mă voi implica şi în organizare.


11 comentarii la „Cum a fost la #hmeet2 ?”

 1. ok, deci toti am inteles la fel cand a venit vorba despre blogspot free si wp free, mai putin Eugen :))

  P.S. Nu puteai pune si tu cladirile Petronas din Kuala Lumpur sa arate mai bine :)))

 2. Nu ca sunt prieten cu Eugen, dar daca tot ne dam interesanti si elitisti hai sa punem comparatia mere cu pere asa: SaaS vs aplicatie (instalata si administrata de utilizator). Comparatia corecta ar fi SaaS vs. SaaS, adica blogger.com vs wordpress.com. Si controversele sunt mari, cu plusuri si minusuri de ambele parti, nu exista solutie universala, ci solutie potrivita cu nevoile punctuale ale unui proiect.

  Ca o paranteza de troll/hater, vreau sa invit fanii Blogger sa implementeze ceva genul http://www.grolsch.ro/ pe Blogger.

  PS: SaaS = Software as a Service

 3. @redecs
  eu m-am mutat de pe blogger pe WP si cred ca am facut pasul bun, minusurile WP fiind mult mai putine la momentul in care am facut-o 🙂

 4. Cred ca trebuie sa petrec mai timp prin partea aia de tara pe acolo, poate o sa aflu cum sa ma fac inteles.
  Nu e nici o lupta (cel putin nu in capul meu), eu vroaim doar sa clarfic situatia prin prisma experientei mele in domeniu. Nu toata lumea este tehnica, iar asta nu este o crima.
  La urma urmei, toate sunt unelte, si fiecare foloseste ceea ce are la indemana.

 5. @Ce Merita
  N-ai inteles nimic! Tu folosesti WordPress, aplicatia opensource. Nu folosesti serviciile oferite de WordPress.com. Acum tu esti cel care compara mere cu pere. :))

 6. @redecs
  chiar nu am chef sa ma bag si eu in „lupta” asta, vroiam sa atrag atentia ca eu personal nu am nimic cu WordPress.
  dar hai sa zicem ca n-am inteles…

 7. @redecs intrebarea mea a fost foarte simpla: Ca platforma FREE, ce are in plus wordpress fata de alta platforma FREE (blogspot)… ? Raspunsul care l-a dat Eugen a fost cel care viza blogspot (varianta FREE) si wordpress cumparat, got it? No offense pentru Eugen. Sper sa nu se fi suparat pe mine 🙂

  Si gata, acum sa trecem la lucruri mai serioase. Niste poze cand vedem si noi? :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.