Cine a fost la Prin Sibiul Meu 2013


Cel mai dificil îmi este să vorbesc despre propriile proiecte. Asta pentru că mi se pare că toate ies atât de mişto încât de multe ori mă întreb dacă nu cumva sunt prea subiectiv. Şi eu sunt de felul meu un om (auto)critic până în măduva oaselor, astfel că e puţin ciudat să laud evenimente la care lucrez.

Dar de data asta o spun fără pic de cugetare că Prin Sibiul Meu a ieşit ca la carte. Mediatizarea în presă a fost şi ea mult peste aşteptări chiar şi fără comunicate de presă şi invitaţii la conferinţe. Am apărut la jurnalul principal de pe TVR, la Radio România Actualităţi s-a povestit mult de noi, la Dimineaţa de ştiri de la Realitatea TV s-au amintit zilele petrecute la Sibiu şi cine mai ştie pe unde a mai apărut proiectul nostru.

prinsb01

Dar de ajuns cu laudele că nu-mi stă în caracter. Mai bine spun câte ceva despre invitaţi pentru că fără ei nu am fi reuşit să transformăm o simplă plimbare prin oraş şi judeţ într-un super-eveniment. În ordinea de pe tricouri:

Ana-Maria Caia (a scris aici, aici, aici) e o scumpete de fată. Ştiam eu că nu trebuie să o las să piardă plimbarea Prin Sibiul Meu şi cred că nu regretă deloc decizia de a rămâne toate cele 5 zile la Sibiu. Caia a fost producătoarea emisiunii Bazar de la TVR aşa că experienţa ei într-ale călătoritului mi-a dat ceva emoţii. Ce puteam noi să-i arătăm la Sibiu ca să fie atrasă de locurile astea?

Alexandra (a scris aiciaici, aici) a fost o apariţie super-plăcută pe care vreau să o mai văd în viitor. Adică nu! …pe care cu siguranţă o să o mai revăd pe viitor.

Alex Dima (a scris aiciaiciaici, aici) este omul serios pe care te poţi baza oricând că are un aparat foto în geantă. Dacă sunteţi de prin Cluj şi aveţi nevoie de fotograf… el este alegerea.

Prin Sibiu

Călin Turcu (a scris aiciaiciaici) este sibianul nostru ce scrie zilnic pe blog dar care nu prea iese în lume atunci când e vorba de întâlniri de online. E un succes pentru mine că am reuşit să-l conving să ni se alăture şi sper că a primit mai multă încredere pentru a participa şi la alte evenimente viitoare. Îi mulţumesc pentru cuvintele frumoase.

Denisuca (a scris aiciaiciaici, aici, aici) este singura peroană care a participat la toate ediţiile Prin Sibiul Meu. Bănuiesc că după experienţa de anul ăsta va mai vrea şi la anul…

Diana-Ribana (a scris aici) e gajica mea ce şi la ţară îşi clăteşte ochii analizând hainele, porturile populare, ţinutele doamnelor şi domniţelor. Aşa a făcut şi la Prin Sibiul Meu.

Dragoş Asaftei (a scris aiciaiciaiciaiciaici, aici) e băiatul ăla minune ce face nişte fotografii fenomenale. La Sibiu a venit cu un aparat foto pe film ce şi-a făcut treaba exemplar chiar dacă era probabil luat de pe la bunicul. Deşi nu ne-am mai văzut de un an de zile, timp în care a crescut enorm, fiind solicitat de mai toate companiile mari pentru a le presta fotografic, Dragoş a rămas acelaşi om modest şi sincer pe care l-am cunoscut cu ani în urmă.

prinsb03

Feri Teglas (a scris aiciaici) vine din industria turismului aşa că are un cuvânt important de spus după fiecare astfel de eveniment. Ţinem pumnii să fie totul de bine.

Florin Arjocu (a scris aici, aici) ştie ce vrea. Băiatul ăsta nu se fereşte să-ţi spună că îl deranjează fumul de ţigară sau că patul e prea mic pentru el. Are personalitate şi-mi place asta. Este un blogger de turism care organizează excursii prin toată ţara cu cititorii lui. Un articol pe blog îi este de ajuns şi se strâng oameni suficienţi pentru un autocar.

Gaben (a scris aici, aici, aici) e omul de râsul căruia poţi râde zile în şir. Iubeşte Sibiul şi într-o zi speră să se mute aici. Şi noi sperăm să-l avem vecin.

Levi (a filmat aici) este o nouă apariţie pe la evenimentele de online. Deşi este prezent pe Youtube de ceva timp, având peste 53.000 de abonaţi la canalul FriendShow, nu a prea luat legătura cu bloggeri ori vloggeri. Mi-a rămas în minte imaginea copiilor ce fugeau după el pe stradă pentru a-i cere autografe. Ceva similar a păţit şi Doza de Haş anul trecut la Prin Sibiul Meu şi uite că în nici un an a devenit o mare vedetă la Bucureşti cu propria emisiune la Antena 1.

Liliana Oprişan (a scris aiciaiciaici, aici, aici, aici, aici) este călătoarea aia din sufletul căreia nu poţi scoate excursiile. A venit peste tot după noi în braţe cu copilul abia născut. La cum şi-a început viaţa, cu siguranţă piciul o să vadă toată lumea până la 30 de ani.

Maria Tomoiagă este cea la care nu pot să mă uit ca la o bloggeriţă pentru că e probabil singura pe care o cunosc dinainte să ştiu că are blog. Dar mi-a demonstrat că scrie de mai bine de patru ani aşa că astăzi o trec şi pe ea în lista aceasta… sper să se simtă bine spunându-i bloggeriţă.

Mircea Hodărnău (a scris aiciaiciaiciaici) e jurnalistul aşa cum ar trebui el să fie. Întotdeauna cu camera de filmat pregătit să ia interviuri şi prezent pe laptop în 3 mişcări şi 2 secunde – până ca ceilalţi să se dezmeticească, el reuşeşte să publice întotdeauna primul ştirea.

Răzvan Baciu (a scris aiciaici) este omul pentru care am un respect profund. Nu e gălăgios şi nici nu insistă să iasă în evidenţă dar, nu ştiu cum se face, toată lumea e în jurul lui. Are magnetul ăla de om serios şi prieten sincer.

Sebi (a scris aici) este omul ăla care întotdeauna se face să fie în centrul atenţiei şi aproape tot timpul cel ce stinge lumina. Am petrecut multe nopţi albe alături de el până acum şi cu siguranţă vom mai sorbi bere pe îndelete în faţa unor bancuri.

Sorin Grumăzescu (a scris aici, aici, aici, aici) a bătut cale lungă să ajungă în sfârşit la Sibiu. Se pare că nu a mai putut rezista insistenţelor mele. Dar sunt sigur că nu regretă a a vizitat Sibiul.

Toma Nicolau (a scris aici, aici) este băiatul ăla gigel al găştii. El şi Instagram-ul pot fi numiţi rude apropiate. Glumele şi poveştile lui te ţin treaz nopţi întregi.

Răzvan Pop (a scris aici, aici, aici) este omul care şi seara mănâncă istorie pe pâine, noapte visează poveşti şi legende iar în timpul zilei povesteşte altora despre Sibiu cu atâta pasiune de-ţi deschide o dorinţă nemaîntâlnită de cunoaştere. E, evident, şi ghidul blogosferei atunci când e prezentă la Sibiu şi organizatorul de tradiţie a Prin Sibiul Meu.

PrinSb2013

Prin Sibiul Meu este un proiect AIOS organizat cu sprijinul Primăriei Sibiu.
Parteneri: Future CapitalIbis HotelAmbientStaropramenReky TravelAsociaţia Produs în SibiuCasa de Cultura a Studentilor SibiuCNM AstraEco Sport TeamJudith BistroCafe Wien.


7 comentarii la „Cine a fost la Prin Sibiul Meu 2013”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.