Cum aş pregăti eu o escapadă la Madrid?


În vacanţe de obicei nu prea aleg destinaţii exotice şi cum în Spania nu am ajuns până acum, cu siguranţă o escapadă la Madrid nu ar strica.

Primul pas în pregătirea excursiei este căutarea unor bilete de avion. La low-cost se mai găsesc pentru anul ăsta cu aprox. 170 euro/persoană. Calculând şi transferul oraş-aeroport aeroport-oraş ajungem pe la 380 euro pentru două persoane.

Pasul doi:
Căutarea unui hotel, hostel sau apartament cât mai central. Două nopţi într-un hotel ieftin de 3 stele ne costă în jur de 150 euro. Micul dejun la hotel este obligatoriu, deci încă vreo 13 euro/pers. acolo unde nu e inclus. Pentru restul meselor cu siguranţă nu suntem în apropierea hotelului aşa că punem deoparte bani de masă prin oraş.

Pasul trei:
Informarea. Trebuie să ştiu dinainte că un tichet de metrou pentru zece călătorii costă 7,40 euro; că Museo National del Prado îl pot vizita gratuit între orele 18:00-20:00, la fel şi Museo National centro de arte Reina Sofia sâmbăta după-masa şi duminica dimineaţa; că la Museo Thyssen voi plăti 6 euro pentru a-l vizita. Trebuie să ştiu dinainte şi că vizitarea catedralelor costă 7 euro; că o halbă de bere pe terasă costă 3,5-4 euro, în local 2,5 euro sau chiar mai ieftin dacă o beau în picioare sau la bar; trebuie să ştiu că merită vizitat stadionul Bernabéu pe care joacă Real Madrid.

Trebuie să ştiu si că cei de la Go Travel au câteva oferte de weekend cu ajutorul cărora se poate ajunge la Madrid cu aproximativ 200 euro/persoană. Dacă vă gândiţi să vă programaţi mini-vacanţa de revelion începeţi de pe acum altfel riscaţi să nu aveţi pe unde vă caza 🙂

Acest articol participă la concursul blogoriada Go Travel.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.