Cum să copiezi la examen?


Copiii ăstia din ziua de azi, pe lângă faptul că nu se mai joacă cu maşinuţele de plastic în nisipul din faţa blocului, nici măcar să copieze la examen nu ştiu s-o facă.

Adică… ei au impresia că ştiu să copieze la examene dar care mai e farmecul în pixul cu bluetooth, microcamera wireless, ce emoţii îţi dau modulatoarele FM, casca minusculă sau ceasul touch screen cu memorie incorporată? Unde sunt emoţiile când îţi scoteai caietul din ghiozdan şi-l băgai în bancă pentru a copia? Apropo de asta, cât de proşti eram având impresia că profesorii nu ne văd că ne uităm doar în poală.

Cea mai bună metodă de copiat şi cea mai folosită de mine a fost hârtiuţa-evantai, sau caietul minuscul. Nici nu ştiu cum să-i spun. Rupeam o hârtie de vreo 3 cm, lungă cât putea să fie de lungă, şi o îndoiam ca pe un evantai astfel că în momentul în care era pliată, arăta ca un caiet minuscul pe care puteai scrie pe toate părţile posibile. Trebuia doar s-o ţi în mână, pe bancă, lângă foaia de examen, şi aveai toate informaţiile fără ca profesorul să-şi dea seama că de fapt ai petrecut o noapte întreagă scriind fiţuici în loc s-o petreci învăţând. Fiind mică, o băgai rapid în mânecă atunci când era nevoie.

Şi că stau acum să mă gândesc, alte metode de copiat nici nu mai ştiu 😀


13 comentarii la „Cum să copiezi la examen?”

 1. Eu in facultate scriam pe pereti:)))si era ff usor de citit..problema cea mai mare a fost ca am umplut peretele si dupa aia aveam de sters cu guma un intreg pe:P

 2. Niciodata nu am putut copia din fitzuicile alea minuscule, direct din caiet, desi uneori mi-era chiar jena ca na cine-i prost sa nu vada :)). Ce vremuri.

 3. puteai sa mai infasori mina de pix intr-o fituica dupa care s-o bagi inapoi in suportul/tubul de plastic transparent. Ala marea scrisul si vedeai perfect. Practic scriai cu fituica 🙂
  si puteai sa mai scrii cu creionul pe banca, sub foaie! bineinteles, puteai sa si copiezi direct de la colegul/colega 🙂

 4. Ati incercat servita? scris cu o mina goala pe foaie, si sub anumit unghi se vedea scrisul. 🙂 Cea mai succes era sub forma de rola, de fapt o fituica lunga, care forma doua role, prinsa cu elastic, pe care o roteai, dezavantajul era ca era marisoara si puteai folosi doar o fata, dar a functionat mereu. 😛

 5. Eu in liceu scriam pe banca, Aveam mesele maro inchis, si scris cu creionul se vedea numai dintr-un anumit unghi. La fel faceam pe clipboard, fiind negru, se vedea scrisul doar dintr-un unghi. In scoala generala, aveam un coleg care era meserias la copiat. Isi facea fituici mici, le invelea cu scotch, si asa erau usor de manevrat, nu se lipeau de la transpiratie, nu se rupeau daca le mototoleai, si le tinea in maneca sau chiar in palma. Am auzit si de cele rulate cu elastic pe papiota sau diverse chestii, prea greu, decat sa fi facut o chestie dinaia, mai bine invatam :D. In facultate nu am copiat, nu a fost nevoie. Poate am mai aruncat un ochi la colega sau in cursuri dar ceva inofensiv…

 6. Hi-tech toata lumea acum… s-au modernizat profii cu detectoare de bluetooth, aparate de bruiaj, porcarii… dar inca n-au gasit solutia perfecta pentru metodele old-school :))
  Eu scriam cu creionul pe podea, maaare cat toate zilele si puneam piciorul peste. La ce numar am la papuci, incapea destula informatie :))
  Oricum, nimic nu era mai fermecator decat antica metoda cu caietul in banca si serios… si eu stau sa ma gandesc acum cum eram chiar asa ironic sa imi inchipui ca nu ma vedeau… cate unii macar… mai ales profu’ de geografie cand copiam dintr-un atlas A3 bagat in banca… serios :))
  Noroc totusi ca n-am prea avut nevoie sa copiez si in cazul asta n-am fost prins decat o data in ultimul an de liceu, cand mi-am dat seama ca nu am deloc experienta in fituici. Dar ma aflam mai des in situatia de a fi luat la intrebari cand pixul meu aparea in desenele altora :))

 7. eu sunt in clasa a-8-a am scris pe perete chiar langa muche ca sa nu vada profesorul si am copiat foarte bn

 8. eu sunt in clasa a-8-a am scris pe perete chiar langa muche ca sa nu vada profesorul si am copiat foarte bn

 9. mdap azi la engleza am facut in felul urmator deci
  1.AM RUPT O FOAIE DE ACASA IAR PE SPATE AM SCRIS VERBELE LA INFINITIV AFIRM ETC
  2.CAND DOAMNA NU ERA ATENTA AM RUPT FOAIA DE SUS SI AM LASAT-O DOAR PE CEA DE JOS IAR ACOLO ERAU TOATE INFORMATIILE

 10. De obicei foloseam d alea tip acordeon cand aveam mai multa materie. Am avut si biletele de le bagam in buzunare si fiecare buzunar era cu capitolul lui. Problema e ca vine vara si nu prea mai am unde sa le bag…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.