Cum se face un PFA?


Sunt multe întrebări la încept. Cum se face un PFA? Ce acte trebuie pentru infiintare PFA (Persoană Fizică Autorizată)? Câte drumuri sunt de făcut? Unde se infiintează PFA-ul? şi altele de genul.  Foarte, foarte pe scurt spun acum, rapid cât pot de rapid iar săptămâna viitoare vin cu un ghid complet cum se face un PFA.

Primul pas – mergi la Camera de Comerţ, ajungi la ghişeu, mergi în birou pentru ştampilă, bani la casierie, ghişeu din nou, cobori la parter pentru încă o semnătură, urci la primul ghişeu, casierie, chitante, laşi dosarul şi aştepţi câteva zile. Mergi să-ţi iei de la Camera de Comerţ certificatul de înegistrare, certificatul constatator în două exemplare şi rezoluţia Ministerului Justiţiei cu care fugi la Finanţe. Camera 404, xerox, camera 404, completat declaraţia de înregistrare fiscală, camera 402 petru înregistrare, camera 404, camera 52, parter, la xerox de unde cumperi registrul de inventar şi jurnalul de încasări şi plăţi. Numerotezi fiecare filă cu pixul, doar vreo 200 de foi, apoi cumperi registrul unic de control, iei şi completezi o cerere vizare registre, declaraţia estimativă model 220. Camera 52 pentru lămuriri şi alte cele, camera ghişeul 51 pentru vizele pe registre şi apoi la parter să-ţi plăteşti primul impozit din viaţa PFA-ului propriu şi personal. Acolo mergi la ghişeul 2B unde se emite chitanţa după care la 30 cm. laterală stânga la ghişeul 2A pentru a plăti chitanţa. Dacă e coadă, ghinion. În fine, mai poţi urca la 507 pentru lămuriri cum e cu facturier, chitanţe şi case de marcat şi c’est fini pe prima zi.

În total vreo 300 lei.


10 comentarii la „Cum se face un PFA?”

  1. daca vrei pot sa contribui cand vei ajunge la postarea cu radierea PFA, sunt in curs de lichidare :))

  2. vreo 300 de lei si o saptamana pierduta cu plimbari de la un ghiseu la altul si de la o institutie la alta. Si toate acestea ca sa le dai bani si sa te angajezi ca sclav pe plantatia statului care nu face nimic pentru tine, doar tu pentru statul lu papuc

  3. Tudor, dupa ce termini pasii cu infiintarea unui PFA este foarte util un articol sau o serie de articole care sa contina avantajele PFA fata de o SC cu 2-3 angajati.
    Sau – daca iti e mai usor pentru inceput, ce de PFA si nu SC sau SRL?

  4. te sfatuiesc sa iti iei contabil pentru toate drumurile pe care le vei face de acum incolo 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.