Cum se promovează filmele la Astra Film Fest?


Zic să începem ziua cu ceva mai relaxant. Anul ăsta am observat la Astra Film Festival o practică puţin mai ciudăţică, cred. Pe lângă comunicarea oficială dinspre festival, primesc pe mail diverse recomandări şi comunicate de presă ce promovează anumite filme.

  • De exemplu, am fost invitat să văd filmul documentar DRACO – chipurile de piatră de care mai auzisem în trecut de la Camelia. „O întâlnire cu Zalmoxis, zeitatea uitată a geţilor, o serie de întrebări, controverse şi imagini dezvăluite cuvânt cu cuvânt de către textele latine şi greceşti ale scriitorilor contemporani. Un portret autentic al dacilor…„. Filmul este realizat de un sibian de-al nostru şi va rula sâmbătă, 20.10.2012, ora 11:15.
  • Exemplul numărul doi este şi mai frumos din punctul de vedere al promovării, are chiar şi o agenţie în spate. „T O X I C oferă o experienţă unică: 80 de minute de adevăr, totul într-o viziune proaspătă şi nonconformistă. Analizează, studiează şi desfiinţează alimentele! Nu este vorba doar despre alimentele de tip junk food, ci şi despre cele de bază, pe care le considerăm a fi sănătoase, le consumăm cu încredere şi cu care ne otrăvim fără să avem habar!„. Se poate vedea joi de la 19:00 sau duminică de la ora 18:00 la AFF 2012.

După exemplele astea două, sunt mâhnit că nu am primit invitaţie şi de la Centrul Creştin al Romilor la filmul lui Florin Cioabă. Dar nu-i nimic, vă recomand eu Balul ţiganilor ce va rula astăzi (miercuri) de la 16:30 şi de la 17:30 Adevărul despre Holocaust al regelui ţiganilor. Foarte interesant mi se pare însă filmul Ajutor pentru Mihaela programat de la ora 19:00 la Astra Film Fest, film documentar ce pleacă de la povestea unei ţigănci cerşetoare care a născut într-o gară finlandeză. Adică într-o ţară care n-a mai văzut cerşetori de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial.

Ne vedem la filme!


Un comentariu la „Cum se promovează filmele la Astra Film Fest?”

  1. si care era ideea de promovare? ca nu m-am prins.Macar ai vazut filmele astea, sau ai citit doar ceva pe sit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.