Cupa Hagi Danone la Sibiu


Astăzi, timp de câteva ore, mintea mi-a fost răscolită de amintiri şi trăiri din copilărie, din vremea când făceam şi eu pe înotătorul de performanţă. Mai mult obligat de împrejurări decât atras de apă, la doar câteva luni după ce unchiul meu s-a aruncat după mine în bazin, îmbrăcat fiind, pentru că am picat în apă pe lângă colac ce-am învăţat să înot fără colac, eu participam deja la campionate naţionale de înot. Luna de dinainte de concurs trăgeam de mine ca de ultimul măgar, antrenorul obligându-mă să fac 3-4 km./zi prin apă, fără oprire şi pe cronometru. Am înghiţit litri de clor cu H2O şi după 20 de bazine intram într-o transă robotică şi fără simţuri. Eu ştiam că trebuie să dau din mâini şi din picioare şi din când în când să scot capul de sub apă ca să respir. Altceva nu mai ştiam.

Exact la fel erau copiii de astăzi de la Cupa Hagi Danone. Alergau de nebuni pe teren pe o căldură moleşitoare, antrenorii strigau la ei ca şi cum fiecare mişcare de deget era vitală pentru supravieţuirea omenirii, o mamă striga din tribune non-stop hai Tudi, hai Tudi de ne miram atunci când se oprea să mai ia o gură de apă şi arbitrii taxau fiecare greşeală exact ca la un meci de Championes League.

Mă aşteptam să ajung pe un teren uitat de lume şi de timp (Terenul Independenţa din Sibiu, chiar în spate la târgul Obor) şi să găsesc nişte copii jucând miuţă, eventual câţiva antrenori plictisiţi de faptul că au fost obligaţi să vină până la Sibiu. Dar nu a fost deloc aşa. Cu toţii îşi luau treaba în serios de eu m-am simţit mult mai puţin matur decât erau copiii de 10-12 ani de pe teren. Ceea ce mi-a arătat că parcă, totuşi, prin alte locuri din ţara asta se mai face sport şi fotbal profesionist. Din păcate, am avut gustul amar ca nici măcar o echipă de fotbal sibiană să nu fie înscrisă la Cupa Hagi Danone Sibiu. Au participat însă Școala de Fotbal „Marius Baciu” din Mediaș, Kinder Sângeorgiu de Mureş (Judeţul Mureş), FC Braşov (Judeţul Braşov), ACS Odorheiu Secuiesc (Judeţul Harghita), Viitorul Sfântu Gheorghe (Judeţul Covasna) şi Langenthal Valea Lungă (Judeţul Alba) (informaţie copiată fără ruşine de pe blogul lui Chinezu).

Mâine (duminică, 29 apr.) sunt semifinalele şi finalele de la ora 10:00 respectiv 13:00, tot pe Stadionul Independenţa, iar la 14:00 e ceremonia de premiere. Aş zice să vă rupeţi câteva minute din weekend pentru a-i încuraja pe copii. Pentru că merită.

P.S. Azi l-am cunoscut şi pe Arhi. M-a cucerit total cu faptul că a ştiut mai bine ca mine unde e mâncare bună în Sibiu 🙂 Ce să mai zic… om umblat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.