Curăţenia de toamnă


O imbecilă îmi povestea cu mândrie cum îşi „prosteşte” vecinii atunci când e vorba de curăţenie în jurul scării în care locuieşte. Cunoscând-o, ştiu cât de dezordonată e aşa că nu mă mir că-i place să intre în casă printre mizerii, hârtii şi bălării dar totuşi, nu puteam crede cum îşi expunea ea concepţiile de viţă cu privire la curăţenia „comună”, cum îşi înjura vecinii pentru că o rugau să facă treaba asta împreună şi cu se ascundea după perdea pentru ca vecinii să aibe impresia că e plecată de acasă.

Eh, fată dragă… sâmbăta asta o să vină nişte străini să-ţi facă curăţenie în faţa blocului. Dacă eram în Sibiu probabil că le dădeam şi eu o mână de ajutor ştiind că tu, beneficiara directă a curăţeniei, stai ascunsă în întunericul casei tale, chiuind şi rânjind de mulţumire că ne-ai prostit şi de data asta.

Oricine vrea să le dea o mână de ajutor „străinilor” e aşteptat sămbătă, 10 octombrie 2009, între orele 9:30-13:00 la curăţarea spaţiilor verzi din zona Aleea Streiu.

Cine sunt „stăinii”? Citeşte în continuare anunţul lor:

Suntem 5 oameni care facem asta din proprie iniţiativă, în mod conştient, fără bani, pentru a avea un oraş mai curat şi un mediu mai sănătos, lipsit de gunoaie.

Suntem conştienţi că singuri, doar 5 oameni, vom putea acoperi doar o mică zonă verde.
Important este să fiţi şi Dvs. conştienţi de acest lucru şi să participaţi la curătenie în număr cât mai mare, astfel încât zonele curăţate în intervalul orar precizat mai sus să fie cât mai extinse.

Aveţi nevoie doar de una-două unelte (greblă, lopată) pentru fiecare grup de 10-15 oameni, de un minim de echipament (mănuşi, saci menajeri sau pur şi simplu plase folosite) şi … de bună dispoziţie 🙂

În caz de vreme nefavorabilă (ploaie mare sau vânt puternic), acţiunea se amână pentru sâmbăta următoare, 17 octombrie 2009, aceeaşi oră, 9:30.

Această acţiune NU are nici o legătură
cu vreo campanie electorală!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.