De asta sunt supărat…


Titlul original al articolului scris săptămâna trecută este „Nici nu vă vine să credeţi cât de furat mă simt de către stat”.

Mersi pentru telefoanele primite după ce am scris tâmpenia asta. Eu sunt ok. Poate doar mâhnit de faptul că trebuie să plătesc 247 lei/lună pentru o pensie pe care probabil nici nu o voi prinde, alte sute de lei pe sănătate pe când spitalele arată de-ţi vine să vomiţi (vă voi arăta în zilele următoare nişte poze de o să vă şocheze).

Vlad Petreanu a făcut corect calculul banilor ce-i dăm la stat. El spune că pentru un salariu de 4.500 lei, patronul plăteşte în fapt 8.200 lei pentru că diferenţa stă în CAS-uri, şomaj, impozite… date la stat încă dinainte să vedem banii ăia. Problema aş vrea însă să o dezvolt pentru că noi nu plătim de fapt Statului doar 50% din munca noastră. În realitate plătim mult mai mult.

Din cei 4.500 lei ce ne rămân după plata tuturor contribuţiilor la Stat, 24% merg pe TVA deci ne rămân 3.420 lei. Bani din care plătim accize pe benzină, taxe de drum, accize enorme pe whisky, impozitele pe casă şi pe maşină, taxe radio-tv, certificate verzi… şi ne rămân vreo 2.800 lei în buzunar. În cel mai bun caz.

Păi cum să nu te superi ştiind că tu munceşti pentru 8.200 lei dar de fapt rămâi după plata taxelor către Stat cu doar 22% din banii munciţi? Şi nu se vede nimic în urmă…


6 comentarii la „De asta sunt supărat…”

 1. Capitalismul nostru nu e diferit de iobagia veche. 80% din grane, oua, animale erau ale boierilor si conducatorilor si restul al oamenilor.

 2. „Şi nu se vede nimic în urmă…”
  Asta e problema!!!
  Daca ai sti ca statul ,din banii tai, face ceva „util” pentru oameni si tara…ar fi ok.
  Dar ei nu stiu decat sa-si cumpere masini de lux, din 4 in 4 ani, ca altfel sunt prea vechi, sa-si faca sediile de „20 de stele”,sa calatoreasca prin lume in cele mai bune conditii, sa se cazeze la cele mai scumpe hoteluri, sa plateasca orice serviciu la preturi de cateva ori mai mari, etc, etc, etc…
  Nu mai vorbesc de cat fura din acesti bani.
  Mai grav este faptul ca, in loc sa stopeze toata aceasta risipa si furturile, ei se gandesc doar de unde sa mai faca rost de niste bani. Adica ce impozite si taxe sa mai puna si ce servicii sa nu mai faca pentru noi. Doar pentru noi !

 3. Uite asa vreti voi sa imi reamintiti ca numai contenesc cu darile catre stat. 6 luni din 2013 o sa imi ia ca sa ajung la zi, asta daca rezist si nu imi pierd jobul. Le-am trait pe toate : furie, ura, irationalitate, inchidere in sine, poate chiar sentimentele de neputinta si disperare. Neregasiri, rataciri si introspectii cat cuprinde. In cele din urma am aflat ca secretul sta in acele lucruri simple dar de neignorat. Lucruri simple nu inseamna lucruri fara valoare, ci mai degraba fara pret, acele insule interioare sau nu care iti mai dau cate un pic de oxigen. Plus o insula exterioara : concert Maiden la Bucuresti, in vara ! 😀
  Tudor, pari un om dur. Chiar daca nu esti, tot treci si peste astea. Si nu trebuie neaparat sa fugi.

  1. Sunt dur 😛 dar in situatia asta sunt si egoist. Ma gandesc ce se va intampla cu mine atunci cand voi avea eu angajati. Le dau bani la negru? Nu le dau salariile cuvenite? Care e solutia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.