De ce împodobim bradul?


Poate să-mi spună şi mie cineva de ce ne împodobim bradul de Crăciun de la începutul lunii decembrie? Varianta mea e că intrăm în vraja marketerilor, pentru că majoritatea firmelor încep tot mai repede să-şi facă reclamă de Crăciun şi să dea oferte de sărbători, dacă se poate chiar din august iar noi ca proştii îi credem că e Crăciun. În luna august.

Dar totuşi… dacă ar fi fost zăpadă poate aş fi înţeles să stai în faţa şemineului (sau a focului de la aragaz, pentru că nu-ţi permiţi să dai drumul la centrală) iar pe fundal să cânte colinde de la instalaţia de Crăciun, dar la cele 10-15 grade de afară parcă numai Crăciun nu e. Ce sens are atunci să împodobesc bradul?


3 comentarii la „De ce împodobim bradul?”

 1. De ce imposobim bradul ?
  Cred ca totul vine dintr-o traditie si o cutuma venita si transmisa din generatii. Indiferent cat de greu o ducem, luna decembrie este luna in care vrem sa ne desprindem de tot ceea ce ne creaza un disconfort in viata de zi cu zi. Ne imaginam o lume a noastra, a familiei, marcata de „bogatiile” din pomul de craciun, de sarbatorile minunate ale acestei luni si vrem sa trcem fericiti intr-un AN NOU. Este luna in care ne facem cadouri unii altora iar, daca resursele finaciare nu ne permit acest lucru in exces, adaugam la aceste mici daruri urari si ganduri din cele mai bune. Fiecare isi creaza o lume a lui in care se simte important, in atentia tutror, asteptat pentru a da daruri, cautat pentru a primi daruri etc.

 2. Din cate stiu eu, bradul se impodobeste doar in Ajunul Craciunului. Si la mine in familie asa se intampla de cand ma stiu.

  Desi impodobitul bradului se intampla in ajun, imi cam impodobesc camera cu mici chestii de sarbatoare cand incepe luna. De ce?

  Pentru ca eu ma simt prea bine in timp de sarbatoare ca sa ma limitez doar la saptamana Craciun – Anul Nou. Pentru ca asa cum vinerea, fiind ultima zi din saptamana, lumea e deja cu weekendul in cap… asa cu decembrie, ultima luna din an… e mai relax. S-a facut 1 ianuarie… la munca!

 3. @MARIN
  si din dorinta de a avea o lume a noastra cat mai mult timp impodobim bradul inca din 1 decembrie?
  in traditie, cand se impodobeste de fapt bradul. eu stiu ca parca doar cu o sapt inainte maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.