De ce nu-mi plac mie bloggerii


Sunt bloggeri şi bloggeri. După mine, toţi cei ce au un blog personal sunt bloggeri iar aiurelile de genul „eu scriu pentru mine” sunt doar nişte prostii. Pentru aşa ceva există jurnalele pe hârtie şi Notepad.

Faptul că există diferite categorii de bloggeri e altă mâncare de peşte. Mie de exemplu nu-mi plac bloggerii care sunt trimişi de companii prin ţară/lume, stau la hoteluri de 5 stele şi primesc bani pe campanii dar nu sunt în stare să-şi cumpere un amărât de domeniu propriu. Mi se pare puţină lipsă de respect.

De ce lipsă de respect?

Pentru că atâta timp cât tu nu eşti în stare să investeşti 9 euro pe un domeniu şi încă 5 pe host, nu-mi poţi garanta faptul că investeşti în ceea ce scrii pe blog. Mie, cel puţin, nu-mi inspiri încredere şi nu pot lua de-a bune rândurile tale. Sunt mai mult ca sigur că te bucuri ca de vreme frumoasă atunci când ţi se aruncă o măslină, sigur vei scrie super-laudativ chiar dacă nu ar trebui şi atunci când eu voi da bani pe măslina respectivă, îmi voi lua o mare ţeapă. Un blogger, totuşi, trebuie să scrie întotdeauna raţional şi obiectiv… prin subiectivismul lui.

Ştiu, e greu să laşi Blogspot-ul în urmă. Pierzi numărul de cititori, pagerank-ul, trebuie să începi cu totul de la zero. Nu e chiar aşa de simplu, vă gândiţi. Dar este. Atâta timp cât oamenii te citeau pe tine şi nu veneau pe blog doar prin schimb de linkuri sau pentru că eşti înscris pe site-uri de furat trafic (da, vă ştiţi voi!), atunci veţi redobândi foarte repede faima de dinainte.

Aşa că, sfatul meu pentru cei cărora le place să se plimbe, să bea şi să mănânce pe gratis în calitate de blogger (şi care de obicei nu scriu nimic pe blog despre eveniment) este să investiţi puţin în imaginea vostră, aşa cum alţii investesc în voi. Poate aşa veţi părea şi voi mai serioşi.


5 comentarii la „De ce nu-mi plac mie bloggerii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.