De ce respect eu ţiganii…


Îmi povestea cineva cum în America indienii sunt exact ca ţiganii la noi şi cum colegii lui de muncă se certau zilnic din diferite motive tâmpite. Indieni fiind, se supărau între ei şi se băteau la cuţite dar de fiecare dată apărea să-i împace un părinte. În momentul ăla nu conta că unul i-a făcut cu ochiul prietenei celuilalt sau că s-a furat o bucată de ceapă, ce spunea părintele era lege. Stăteau cu toţii drepţi în faţa lui şi fie că le convenea sau nu decizia părintelui, ei o respectau.

Cam acelaşi lucru e şi la ţiganii noştri. Îi vedem noi aşa de gălăgioşi, agitaţi şi supărăcioşi dar atunci când se întruneşte staborul nu mai mişcă nimeni. Este un respect faţă de cel mai învârstă şi mai mare în grad care în civilizaţia noastră a dispărut. În dezordinea lor există încă ordine.


7 comentarii la „De ce respect eu ţiganii…”

  1. WTF? Respect? Ei iti respecta tie nemaul, sau respecta tara in care traiesc? Nu prea cred, şi io tac în faţă la ai mei, dar asta nu inseamna ca sunt o persoană bună….

  2. Si aici sunt niste interese Tudor, nu zic ca nu pot fi de acord, dar sunt reticent in ceea ce priveste staborul, e de ochii lumii, cum se spune.

  3. La câte judecăți țigănești ai participat până acum? Bănuiesc că la foarte multe. Doar nu ai scrie o postare la plezneală, după ce ai văzut acest material regizat.
    Toate bune!

  4. Tribunalul romilor!! Cred ca era nevoie de asa ceva. Cel putin gasesc si ei un sprijin si iau cunostinta de niste lucruri atat cat inteleg. Si apoi, aparitia unei institutii arata ca se doreste un anumit nivel de educatie. Asta e partea pozitiva.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.