De ce românii nu… apreciază?


[EDIT] Nu ştiu de ce îmi tot dispar videourile din articole. Am editat, am pus acum şi video la sfârşit.

În urmă cu câţiva ani am fost la o nuntă în Franţa. Acolo cele mai ascultate şi în vogă melodii erau unele româneşti. În special melodii O-zone. Le mai ştiţi… alea cu nu-mi răspunzi la SMS, Dragostea din tei etc. La un moment dat s-a făcut karaoke la care francezii cu toţii ştiau pe dinafara versurile, spre deosebire de noi.

Rezumându-mă doar la muzică, Inna face şi ea ravagii prin topurile internaţionale, e chemată la petreceri private prin SUA şi cântă cu cântăreţi consacraţi. Noi o înjurăm. Abia ce a avut zilele astea primul concert în România.

Mai sunt mulţi alţii care sunt apreciaţi şi lăudaţi în toată lumea. România nu doar că nu-i respectă dar aruncă cu pietre în ei cu fiecare ocazie. Suntem noi o naţie de frustraţi? Că deh, la noi proverbul să moară capra vecinului e învăţat de la cele mai fragede vârste.

Dacă până şi  Bloodhound Gang…


2 comentarii la „De ce românii nu… apreciază?”

 1. Ai dreptate prea mult ne luam noi de Inna, și ce a facut și ce face până la urmă? totuși promovează Romania..
  Unele formații de la noi dacă nu aveau ghinionul să fie din Romania ci din UK de exemplu cred că erau cunoscute in intreaga lume.. da na la noi raman mai underground, pacat.

 2. Nu cred ca suntem o natie de frustrati, ci mai degraba de nepasatori, in toate domeniile.

  Referitor strict la muzica: de ce m-as bucura chiar asa de mult ca Inna promoveaza tara cu o muzica supercomerciala superbanala si care nu va mai fi ascultata peste 1 an de nimeni…pentru ca vor veni alte albume la fel de comericale concepute doar ca sa aduca cat mai multi bani pe moment, fara a reprezenta ceva semnificativ in muzica.

  Pe langa asta, sunt mii daca nu zeci de mii de „cantarete” in genul Innei care au o voce mediocra, mixata in draci ca sa sune bine, cu muzica de zbenguiala pe fundal si cu imbracaminte cat mai sumara isi vand imaginea si albumele…eu unul ascult muzica pentru ca imi place cum suna, nu pentru ca imi place cum i sta cantaretei X in costum de baie sau pentru ca am vazut-o intrun pictorial sexy.

  Intr-adevar, asta nu ne ofera niciun motiv sa o injuram, sincer sa fiu nici nu stiu care au fost evenimentele petrecute la concertul Innei, suntem noi prea din topor, dar nici sa cad in fund cand aud de ea nu-mi vine…la fel cum nu am cazut in fund cand erau O-zone in voga. Sunt pur si simplu trupe si / sau artisti prea imaturi pentru a rezista in timp.

  PS: Daca chiar vreti cativa artisti care au promovat numele tarii in strainatate si care intr-adevar produc muzica „de colectie” incercati-l pe Michael Cretu (Enigma), A.G Weintberger (sper sa fi scris bine numele) si Negura Bunget…lasati trance-urile de 2 lei bucata promovate pe toate posturile radio 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.