De ce urăsc eu Apple


E adevărat că Apple şi-a făcut o clientelă oarecum exclusivistă şi fidelă brandului până în pânzele albe. Dacă ar fi să aleg, şi eu aş prefera să-mi fie clienţi doar oameni cu bani care plătesc de 3 ori mai mult pe produsul meu decât pe alte produse similare. Mai bun un restaurant de lux decât o crâşmă la colţ de uliţă unde zecile de clienţi alcoolişti nu-mi dau atâţia bani cât îmi dă singurul client fitzos.

Din păcate, aceeaşi clienţi cu care se laudă Apple pentru că se închină în faţa brandului lor mă resping şi mă fac să nu-mi doresc să devin fan Apple. Nu cred că mi-ar plăcea să fiu considerat şi eu aşa fitzos.

Înţeleg că produsele or fi bune, ştiu că pentru mulţi e motiv de laudă că folosesc Apple, dar e puţin enervant să te uiţi de sus la mine. Nici cu prăjina nu poate ajunge omul la nasul vostru şi, sincer, mărul ăla nu l-aţi muşcat voi pentru a avea motive să fiţi aşa.

Mai că era să-l înjur pe Vladimir când mi-a spus sfidător, strâmbând din nas aproape scârbit de telefonul meu: Android?!? Bleah.


12 comentarii la „De ce urăsc eu Apple”

  1. am vazut si oamnei care injurau appleul dupa ce au folosit iphone de la ei. si s-au intors tot la android.

  2. Pai bine ma Tudore, de aia m-am chinuit sa scriu posturile alea explicative si argumentate? ca sa urasti o firma din cauza fanilor zelosi? 🙂 Tu sa fii sanatos si sa folosesti ce ai tu chef, ca nu-i firma lu tata si nu ma simt jignit 😉

  3. @tudor da, au. si eu am vrut apple dar am renuntat imediat. oricum apple cum ai spus si tu e doar pentru exclusivisti numa ca in rromania si taranii au apple

  4. E chestie de preferinte, ca in orice altceva. Chiar ieri discutamn cu un tip ca diferenta clara dintre Apple si restul producatorilor de telefoane, e ca Apple se bazeaza pe continuitatea profitului prin accesorii si aplicatii. Si ca sa vorbim in termeni de pret, sa stii ca un iPhone 3gs costa cat un samsung Galaxy S. Pe langa faptul ca noul Galaxy Note, care e telefon, e 1000 de lire, adica mai scump decat cel mai scump iPad2. Apple nu mai e de mult un telefon de fite.

  5. Apple e telefon pentru useri si atat.
    Android e mai developer-friendly si chestia asta, din punctul meu de vedere, ii ofera o clientela cu minti mai crete. Am dat peste foarte multa lume care a preferat Androidul peste iOS si care nu si-ar schimba alegerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.