Defrisarile "anonime"


Dupa articolul Adelei „Adevarata campanie pentru sinistratii inundatilor” tin sa-i reprosez faptul ca s-a gandit macar o secunda cum ca as putea fi indiferent cu privire la masivele defrisari din Romania. La un articol de saptamana trecuta, tot pe blogul ei, eram de acord cu un alt comentator (ca deh, doar de comentat suntem in stare) ca majoritatea campaniilor de ecologizare organizate de marile corporatii si in care sunt implicati voluntari sunt o porcarie. Bravo lor, sa stranga mizeriile lasate de nesimtiti pe la gratare, dar eu nu mai particip la asa ceva. Asta nu inseamna ca sunt indiferent. Pur si simplu imi dau seama ca as fi folosit gratuit pentru a-si face o imagine buna acea corporatie si, deci, sa-si mareasca vanzarile.

Cum spuneam si in comentariile la articolul amintit mai sus, am participat inclusiv la plantari de puieti. Nu cine stie ce dar pot da un exemplu. Dupa ce am coborat „din deal”, am vazut in 2-3 ore de 10 ori mai multi copaci taiati decat cei plantati intr-o zi intreaga de astia 20 de insi care am dat o mana de ajutor voluntara celor de la Ocolul Silvic. Copacii taiati erau plimbati de camioane montstru cine-stie-unde pentru a umple buzunarele cine-stie-cui. In plus, ni s-a spus clar si senin ca doar maxim 10% din puietii plantati de noi atunci (vreo 300) au sanse sa si creasca, majoritatea dintre ei urmand sa fie furati.
In plus, niciodata nu am avut jena sa strang gunoaiele lasate in urma de needucatii burtosi iesiti la gratare. Drezina (poze aici) a fost intotdeauna motivul iesirii la gratar si ecologizarii masive a zonei.
Pentru mine, pentru mediu, pentru cei din jur dar nu pentru marile corporatii.

Din aceeasi tema, Mazemania cheama oamenii la mobilizare generala pentru a salva Dealul Gusteritei din Sibiu ce risca sa fie si el defrisat in vederea realizarii acolo a unei mine de suprafata. Fara proteste, doar cu prezenta voastra si a unui banner pe care scrie „S.O.S.”. Detalii aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.