Not O.K. for the U.K.

A devenit amuzantă campania Gândul.info “Why Don’t You Come Over?” cu ţintă directă spre The Guardian şi campania lor anti-UK „Don’t come to Britain” (da, campania anti-UK, asta face The Guardian şi cititorii lor pentru a convinge românii şi bulgarii că nu merită să meargă acolo).

Campania Gândul e simplă, practic au duplicat-o pe cea a englezilor şi au adus un plus de umor şi ironie fină la adresa Marii Britanie. Atât de la ţintă este încât a început şi presa de acolo să scrie despre ea. Plusul românilor este că au făcut o aplicaţie pe Facebook unde oricine poate să-şi facă propriul afiş (care arată chiar bine, trebuie să recunoaştem). Dacă vă bate gândul (.info) să vă faceţi şi voi un afiş, aplicaţia e AICI.

Bulgarii au reacţionat şi ei făcând ceva asemănător şi comparând ţara lor (frumoasă) cu Anglia (urâtă, scumpă şi ploioasă).

Mai jos o selecţie de afişe din cele trei campanii.

Anglia

campanie the guardian06

grey-britaingovernment-isnt-greatCameron-SeagullBritain: it's rubbishBritain-Dont-Bothercome hereuk-yukuk-sinkingsummertime-livingrubbish-dumprestrictions-applypaved-goldreal-britainovercast-ukmiami-UK

România

gandul12gandul11gandul09gandul08gandul07gandul05gandul04gandul03gandul02gandul01gandul15gandul14gandul13

Bulgaria

bulgaria06
bulgaria02bulgaria01bulgaria16bulgaria15bulgaria14bulgaria13bulgaria12bulgaria11bulgaria10bulgaria03bulgaria04bulgaria05bulgaria07bulgaria08bulgaria09 

Măcar la campanii să fim mai organizaţi… 😛

Exclusiv: Putem respira usurati, iata logoul oficial Sibiu SMART 2013.

[Update] Am publicat si varianta alb-negru logo Sibiu SMART.

Atunci când am văzut, în urmă cu vreo 3 săptămâni, logoul oficial Sibiu SMART am respirat uşurat. M-am liniştit că nu am văzut o monstruozitate precum cel al Universităţii (cine nu a prins discuţiile despre monstruozitate, neapărat să citească articolul ăsta). Logoul oficial Sibiu SMART este acesta:

Logo Sibiu Smart_

… şi e realizat de prietenul nostru Cristian Simina (exact acelaşi care a creat şi minunatul logo CeMerita.ro!). Văzusem mai multe propuneri de logo Sibiu SMART şi vă pot spune cu mâna pe inimă că ăsta e cel mai reuşit dintre toate. Simina mi-a spus că „logoul a fost gândit pentru a exprima tinereţea şi dinamica, paleta de culori (roşu, portocaliu, galben) fiind special aleasă în acest sens. Elementul grafic reprezintă un speech bubble (comunicare, tineri, studenţi) realizat din pătrate ce semnifică pixelii (legătură cu era digitală). Aici sunt prezente şi cele două turnuri semnificative pentru Sibiul cultural pentru că în jurul lor s-a dezvoltat oraşul încă din vechi timpuri. Logoul este unul curat şi modern„.

Şi ca o completare personală, având în vedere că deja simt că exagerăm cu diversitatea logourilor reprezentative pentru Sibiu, mă bucur că fonturile sunt asemănătoare încă de la Capitala Culturală Europeană ceea ce oarecum face o legătură între acestea.

Alte logouri Sibiu SMART

Pentru că am început anul în tonul ăsta, vă mai dau o veste bună: ieri am văzut pliantele oficiale Sibiu SMART şi, minune, niciunde nu apare logoul Universităţii despre care domnul rector era absolut sigur că va apărea pe toate materialele oficiale ale sibiului din 2013.

Probabil sibienii sunt acum puţin bulversaţi (pe bună dreptate) pentru că ei au văzut în ultima perioadă un alt logo Sibiu SMART promovat intens pe Facebook (cel cu becul verde), asta pentru că cei de la Colibri Studio, creatorii acelui logo, l-au promovat inclusiv prin reclame Facebook. Dar probabil a fost doar o încercare de a profita de un brand pentru a-şi face ei reclamă (lucru evident pentru că tot ei sunt proprietarii domeniului web www.sibiusmart.ro). Nu discut chestiunea asta.

Ce e Sibiu SMART?

În anul 2013 toate evenimentele ce vor avea loc în Sibiu vor fi organizate sub unica tematică smart – universităţi, studenţi,.. smart.

Domnule rector, nu ne mai faceţi de ruşine cu logoul Sibiu Smart 2013!

Nu am scris nimic de porcăria numită logo ULBS Sibiu Smart 2013 pentru că am considerat că aşa ceva nu merită nici măcar amintit. Am citit despre el, am râs copios, am şuşotit cu colegii pe la colţuri şi mi-am văzut mai departe de treabă având în vedere că ştiu pretenţiile unui oraş ca Sibiu şi rangul înalt impus acestui oraş de la Sibiu Capitală Culturală şi (de ce nu) Sibiu Baroc Update.

Anul 2013, pentru cine încă nu a auzit, toate evenimentele din oraşul Sibiu se vor organiza sub umbrela Smart, după succesul din acest an cu Sibiu Baroc Update. Ideea a fost de a scoate la lumină din mocirlă facultăţile din Sibiu că pe forţe proprii, sincer, nu prea au şanse. Eh, Universitatea Lucian Blaga s-a considerat aptă pentru a organiza un concurs între studenţi pentru realizarea logoului acestui proiect. Concurs care a fost un eşec total, nimeni nu poate contesta asta.

Şi de aici şi nedumerirea mea:

Continuă să citești Domnule rector, nu ne mai faceţi de ruşine cu logoul Sibiu Smart 2013!

La luptă! Înainte, marş!

Înalt Comandamentul 2.0 de Colectare Selectivă termină astăzi campania de recrutare soldaţi 2.0. Potrivit datelor primite de la informatori, e pe cale de a izbucni un război de lungă durată. Până când nu vor fi eliminate toate elementele negative, soldaţii nu vor înceta din tastat pe frontul blogosferei. Astfel, au fost trasate deja primele sarcini ale fiecărui Comandament Județene 2.0 de Colectare Selectivă. Datele sunt adunate pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro.

Populaţia nu trebuie să intre în panică. Poate participa la luptă şi câştiga premii frumuşele: Continuă să citești La luptă! Înainte, marş!

Răzvan Pop consilier. Cum arată o campanie de politician tânăr?

În momentul ăsta, Răzvan Pop, bloggerul nostru politician, depune jurământul şi devine cu acte în regulă consilier în Consiliul Local Sibiu. Puţin mai târziu decât şi-ar fi dorit el dar mai repede decât spera.

Îi urez baftă şi putere pentru a-şi duce la capăt, cu succes, toate proiectele. El e unul dintre tinerii politicieni care au intrat în mocirla asta din convingere şi pasiune, un prieten care speră să poată schimba ceva în ţara asta şi datorită cui încă mai cred că pentru a avea o viaţă bună nu trebuie să fug din România.

Succes!

Great things

Great things about being a Creative Director:

1. We have the best jobs in the world. We are paid to think fun crazy thoughts.
2. If we fuckup, we blame the production site.
3. If no production site was involved, blame the account manager.
3. Creativity doesn’t bump into you whenever you want it to. This is why no working schedule can be applied.
4. Small chances to get fired. After all, you do bring the big money that feeds everyone in the company.
5. You get to meet the big fishes.
6. You can be an arsehole anytime you feel like it. Blame the creativity mood for that.
7. If the boss asks you why you don’t work, tell him that work/life balance is possible IF you work smartly and efficiently.

To be continued…

Scris de Marius Ciuchete-Paun