Despre arhitectura sibiului


  1. În 2008 publicam în exclusivitate articolul Oficial – constructii in locul campingului din Padurea Dumbrava. A urmat apoi o serie de articole în presa locală şi pe blogul meu cu privire la distrugerea fostului camping sibian din Pădurea Dumbrava şi construirea unui cartier în locul lui. A urmat reacţia arhitecţilor şi decizia Tribunalului Sibiu de a anula hotărârea Consiliului Local prin care aproba construirea unui cartier de vile în Pădurea Dumbrava.
    Astăzi însă, după aproape 3 ani de judecată, Tribunalul Sibiu a hotărât, în urma recursului, că se poate construi liniştit pe locul campingului Sibiu. Aşa cum spune Traian Deleanu în Turnul Sfatului, Tribunalul nu e singurul care s-a răzgândit. Chiar şi arhitectul şef de pe vremea aia a făcut-o.
  2. De câteva zile se tatonează din nou terenul pentru construirea unui mall în Piaţa Teatrului din Sibiu. Prin 2006 Iulius Mall avea planuri măreţe care însă s-au lovit de un val de proteste din partea sibienilor. Chiar dacă au încercat să-i mulţumească pe toţi, proiectul a picat. După doi ani s-a încercat din nou iar acum, în 2011, construirea unui mall în zona teatrului revine în discuţie. Ce-i drept, după criza din ultimii ani, nemulţumiţi sunt mai puţini pentru că, vezi doamne, dacă încep construcţiile înseamnă că se mişcă economia şi noi ieşim din recesiune. Tot Traian Deleanu ne arată propunerile. Rămâne de văzut dacă Constantin Chiriac şi primarul Klaus Iohannis (susţinători ai proiectului) vor trebui să ţină din nou piept nemulţumiţilor sau dacă vom vedea în curând macarale în zona centrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.