Despre sistemul de sănătate privat


  • Sunt total împotriva unui sistem 100% privat. Într-o ţară în care plătesc taxe mi se pare cât se poate de normal să primesc maximul posibil atunci când intru într-un spital.
  • Sunt de acord cu spitalele private.
  • Aş vrea să pot alege între un sistem privat şi cel de la stat.

Dacă am bani, aş vrea să nu fiu obligat să plătesc un procent din venituri spre sănătate doar pentru a mă uşura de bani. Dacă sunt înstărit nici în ruptul capului nu aş intra într-un spital judeţean deci nu văd de ce l-aş finanţa. Aş vrea să am posibilitatea de a decide cine vreau să mă îngrijească, adică cui dau banii.

Acestea fiind spuse, vă îndem călduros să vedeţi documentarul Sicko făcut de Michael Moore în ’97. Sunt sigur că vă va schimba puţin percepţia asupra frumuseţii unui sistem de sănătate privat (SUA) în comparaţie cu ce se poate face printr-o gestionare bună a fondurilor (Franţa sau Anglia).


3 comentarii la „Despre sistemul de sănătate privat”

  1. Imi pare rau dar documentarul acesta nu ne arata nimic frumos. Sistemul de sanatate privat este bazat doar pe profit!!!! Din cate am inteles, un procent important de americani nu au asigurare de sanatate pentru ca nu se incadreaza in cerintele impuse! Operatii refuzate, pacienti netratati sau facturi enorme… Bine, nici sa platesc aiurea ceva ce nu primesc nu este ok.
    Anyways, masurile pe care guvernul nostru vrea sa le ia se traduc prin: „Habar nu avem ce sa mai facem cu sistemul de sanatate… Hai sa il dam altcuiva care poate stie!”

  2. Sunt de acord cu tine…eu vreau sa decid cui ii dau banii mei…de ce sa fiu obligata sa dau bani statului si nu primesc nimik in schimb..Nu inteleg de ce nu pot beneficia de servicii stomatologice daca tot contribui lunar ptr sanatate??? si dintii pot fi bolnavi…nu trebuie sa am nu stiu ce boala ca sa pot beneficia de asigurare:I

  3. Asta este dintii ca dintii pt ca si in alte tari este la fel :chiar daca platesti asigurare ai dreptul gratis doar la o extractie la masea sau ceva urgent,dar in schimb alte analize care sunt mult mai importante nu mi se pare normal sa le platesti din moment ce esti asigurat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.